Ολονυκτία των φοιτητών ενάντια στην ισραηλινή σφαγή των Παλαιστινίων – «Η γενοκτονία φέρει τη σφραγίδα ΗΠΑ-ΕΕ- Ισραήλ»

Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετέχουν και εργατικά σωματεία-μαζικοί φορείς, για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Ολονύχτια δράση αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως

δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών θα δώσει, όπως έχει ανακοινωθεί, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Το πανό στέλνει παγκόσμιο μήνυμα: «This genocide bears the stamp of the USA – EU – Israel – No to the involvement of Greece! Free Palestine!» («Αυτή η γενοκτονία φέρει τη σφραγίδα ΗΠΑ – ΕΕ – Ισραήλ – Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας! Ελεύθερη Παλαιστίνη!»).

«Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός!», τονίζουν.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μιχάλης Ατσαλής, Κώστας Βλαχούτσος, Ολίνα Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Δαΐκος, Ζωγράφος, Βιολέτα Ίκαρη, Μιχάλης Καλογεράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Λόγος Τιμής, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αποστόλης Μόσιος, Αναστασία Μουτσάτσου, Άγης Παπαπαναγιώτου, Απόστολος Ρίζος, Φώτης Σιώτας, Αλκαίος Σογιούλ, Γιάννης Ταυλάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Το Σφάλμα, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασουλή, Μάρθα Φριντζήλα, Tiny Jackal.

Οι φοιτητές απαιτούν:

Να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα.Πολύμορφες δράσεις

Ήδη από νωρίς με συμβολικές δράσεις οι φοιτητές έδωσαν το στίγμα τους στις σχολές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλοντας την κλιμάκωση της γενοκτονίας του από το Ισραήλ.

Θεσσαλονίκη

Ολονύχτια δράση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα στα γρασίδια μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ, έχοντας αναρτήσει σχετικά πανό και κρατούν φωτογραφίες που απεικονίζουν στιγμιότυπα από αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις και χώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν στήσει αντίσκηνα για να παραμείνουν όλη τη νύχτα.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει», αναφέρουν εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

Αντίστοιχα, φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη προγραμματίστηκαν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, 902.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Τον υποδέχτηκε ο Χακάν Φιντάν

Γερουλάνος: «Ποια είναι τα 72.000 ακίνητα της δημόσιας περιουσίας που η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προς όφελος του ελληνικού λαού;»

Ευρωεκλογές: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – Από τις διακηρύξεις στις πράξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολονυκτία, Παλαιστινίων – Η, ΗΠΑ-ΕΕ- Ισραήλ,olonyktia, palaistinion – i, ipa-ee- israil