ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης «χρεώνει» στην κυβέρνηση την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Η ακρίβεια στο επίκεντρο μετά το Πάσχα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται». Με αυτό τον τρόπο χρέωσε στον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής με απόφαση του

Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης» εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία «έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι αναμένει «το σχετικό βούλευμα για να δούμε με ποια αιτιολογία οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση για υφ’ όρον απόλυση του Μιχαλολιάκου και βεβαίως αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος».

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να προλάβει τη «σπέκουλα» από την κυβέρνηση, επισημαίνει, πως «η διάταξη για την υφ’ όρον απόλυση βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019».

Όμως και για το Μάτι επανήλθε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και με ανάρτησή του επιχείρησε να αποκρούσει τις κατηγορίες της κυβέρνησης για τους Ποινικούς Κώδικες του 2019 στους οποίους αποδίδει τις ελαφρές ποινές που προξένησαν, επίσης, ευρείες αντιδράσεις.

Παρέπεμψε:

α) στον ποινικολόγο Β. Καπερνάρο, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές,

β) στον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Β. Σωτηρόπουλο, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε ότι το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα.

γ) στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσό, ο οποίος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του είπε πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν.

Στο μεταξύ μετά το Πάσχα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στη μάχη κατά της ακρίβειας, παρουσιάζοντας αναλυτικά ένα ένα τα μέτρα που κατέθεσε στη Βουλή ως πρόταση νόμου, την Πρωτομαγιά. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες τη Βαρβάκειο και σε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες για την ακρίβεια και την δυσβάστακτη για τους επαγγελματίες φορολογική πολιτική της κυβέρνησης τους επισήμανε την πρόταση 10 σημείων για τη μείωση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου στα καύσιμα αλλά και το «φρένο» στην αισχροκέρδεια.

Το πρόγραμμα Κασσελάκη στην Κέρκυρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα και με την ευκαιρία της επίσκεψης θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους του νησιού.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην έδρα της Περιφέρειας και στις 12 το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Κέρκυρας καθώς και με τους Δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας στο Δημαρχείο San Giacomo. Στις 14.00 θα επισκεφθεί το Αχίλλειο και στις 22:00 θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης.

Στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα βρεθεί στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα και στις 11 θα πάρει μέρος στο έθιμο των «Μπότηδων» από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει Ανάσταση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, παρακολουθώντας από τις 11 το βράδυ την πομπή και την τελετή στην Κεντρική Πλατεία,

Ανήμερα του Πάσχα θα επισκεφθεί στο Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας ενώ την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους Παξούς.

Μετά την Κέρκυρα, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ήπειρο (Άρτα και Ηγουμενίτσα).

Keywords
Τυχαία Θέματα