Eurovision 2024: Υπεβλήθη καταγγελία κατά του Ολλανδού εκπροσώπου -Ανακρίθηκε από την Αστυνομία

Καταγγελία σε βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας στη Eurovision 2024, υπεβλήθη σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Malmo Arena της Σουηδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU, ο καλλιτέχνης πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο, με ανεπίσημες πηγές να υποστηρίζουν ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ένα σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Joost Klein

ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό μέσο «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε και το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον Σουηδό εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες. Δεν είναι σαφές αν η καταγγελία σε βάρος του θα παίξει ρόλο στη συμμετοχή του στον αποψινό τελικό, η οποία κρίνεται αμφίβολη.

Ο τραγουδιστής της Ολλανδίας δεν παραβρέθηκε στην πρόβα τζενεράλε στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Απών από την πρόβα τζενεράλε της Eurovision 2024

Η ανακοίνωση της απουσίας του και από την πρόβα τζενεράλε έφερε αποδοκιμασίες από το κοινό, με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον, να είναι ανοιχτά.

Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο εάν ο Joost θα εμφανιστεί στον τελικό του Σαββάτου, ενώ δεν αποκλείεται η Ολλανδία να αποσυρθεί είτε μόνη της είτε να αποκλειστεί.

Η ανακοίνωση της EBU για τον Ολλανδό

Σε ένα της επίσημη δήλωση, η EBU αναφέρει για τον Joost Klein: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα