Αυτή είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ευρώπη -Με πάνω από 3.000 ώρες ήλιο τον χρόνο

Ο ήλιος, η θάλασσα, ο ουρανός και τα όμορφα τοπία είναι αυτά που συνθέτουν τους ιδανικούς καλοκαιρινούς προορισμούς που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Ποια είναι, όμως, η πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης; Πρόκειται για μια ισπανική πόλη, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία. Είναι επίσης ένας πολιτιστικός παράδεισος και η γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο.

Ποια είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ευρώπη

Δεν είναι άλλη από τη Μάλαγα, το μοντέρνο λιμάνι της Ανδαλουσίας, που βρίσκεται κατά μήκος της θρυλικής Costa del Sol, που σημαίνει

κυριολεκτικά «Ακτή του Ήλιου».

Η ανδαλουσιανή πόλη βιώνει 280,2 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μήνα, που μεταφράζεται σε πάνω από 3.000 ώρες ετησίως.

Η Μάλαγα είναι εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος ευρωπαϊκός προορισμός απόδρασης για όσους ελπίζουν να απολαύσουν τον ζεστό ήλιο της Μεσογείου. Και έχει ονομαστεί το πιο ηλιόλουστο σημείο σε ολόκληρη την ήπειρο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης ενοικίασης Holidu.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 2009 έως το 2024 από το World Weather Online, η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης ενοικίασης Holidu κατέταξε τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς, βάζοντας τη Μάλαγα στην πρώτη θέση χάρη στις κατά μέσο όρο 280,2 ώρες ηλιοφάνειας ανά μήνα, δηλαδή περισσότερες από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο ενώ η μέση μηνιαία θερμοκρασία είναι στους 18,7 βαθμούς Κελσίου. Και, σύμφωνα με το Universidad de Málaga, η πόλη βιώνει μόλις 50 ημέρες το χρόνο με βροχοπτώσεις.

Ακόμα και το χειμώνα υπόσχεται ένα ευχάριστο κλίμα. Το πανεπιστήμιο σημείωσε ότι, «η Μάλαγα βιώνει έναν από τους θερμότερους χειμώνες στην Ευρώπη», με τις μέσες ημερήσιες χειμερινές θερμοκρασίες μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου να πέφτουν μεταξύ 16,6 και 17,7 βαθμών Κελσίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. «Λόγω της γειτνίασής του με τη Μεσόγειο Θάλασσα, το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε όλη αυτή τη λιακάδα στη Μάλαγα, όπως το να κατευθυνθείτε στις διάσημες παραλίες της ή να κάνετε πεζοπορία σε σημεία όπως το La Gran Senda de Málaga.

Οι άλλες ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Αλικάντε, μια πόλη-λιμάνι μερικές ώρες βόρεια κατά μήκος της ακτής, στη δεύτερη με 280 ώρες ήλιο το μήνα, ακολουθούμενο από τη Μούρθια, μια άλλη ισπανική παράκτια πόλη νότια του Αλικάντε, στην τρίτη θέση, με 277,7 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα.

Στην υπόλοιπη λίστα βρίσκεται η Κατάνια, η Σεβίλλη, η Κόρδοβα, η Μασσαλία, η Μαδρίτη, η Σαραγόσα ενώ την 10αδα συμπληρώνει η Αθήνα.

Οι 15 ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης:Μάλαγα, Ισπανία Αλικάντε, Ισπανία Μούρθια, Ισπανία Κατάνια, Ιταλία Σεβίλλη, Ισπανία Κόρδοβα, Ισπανία Μασσαλία, Γαλλία Μαδρίτη, Ισπανία Σαραγόσα, ΙσπανίαΑθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Ευρώπη -Με, 3 000,afti, evropi -me, 3 000