Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας -Πώς λειτουργεί, οι τέσσερις επεμβάσεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό κέντρο υποστήριξης των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών της πόλης.

Μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του Χάρη Δούκα, βρίσκεται πλέον στην υπηρεσία του δημότη.

Πώς βοηθά το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων έχουν επιμορφωθεί και έχουν λάβει πιστοποίηση Συμβούλου και Μέντορα Ενέργειας. Μέσα από επιτόπιες επισκέψεις, οι πιστοποιημένοι

Σύμβουλοι και Μέντορες Ενέργειας θα βοηθούν στην κατανόηση των δαπανών ενεργειακής κατανάλωσης, θα προτείνουν τρόπους μείωσης των δαπανών με παρεμβάσεις μικρής κλίμακας.

Συγκεκριμένα έχουν αναλάβει:

Την αξιολόγηση και τον προσδιορισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών.Την ενημέρωση για τα οφέλη των επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης.Τη συμπλήρωση ενός Google Form με τα απαραίτητα στοιχεία (κατανάλωση ενέργειας, στοιχεία ακινήτου κ.λπ.) ώστε να προκύψουν προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου και συμβουλές μέσω τεχνικής έκθεσης από το Γραφείο.Τον προγραμματισμό ραντεβού και συναντήσεων δια ζώσης με δημότες.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας με 60 πιστοποιημένους συνεργάτες, οι οποίοι θα πηγαίνουν πόρτα πόρτα, θα βρίσκουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και θα τους προτείνουν δράσεις και λύσεις», ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Δούκας και συνέχισε: «Θα τους υποδέχονται και εδώ στο Γραφείο και θα τους προσφέρουν μια σειρά από προνόμια και οικονομικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, θα διαθέτουν και μια κάρτα με barcode, που θα αναγράφει το όνομά τους και μέσα από αυτή, θα έχουν μία σειρά από εκπτώσεις σε επιχειρήσεις. Εμείς ιδρύσαμε ταυτόχρονα και την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν 8 όμοροι δήμοι, αλλά και δήμοι από άλλες περιοχές, από όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι να φτιάξουμε ενεργειακές κοινότητες και στη συνέχεια να παράγουμε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και να την προσφέρουμε σε χαμηλή ή μηδενική τιμή στους πιο φτωχούς, στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας». Και ο δήμαρχος Αθηναίων κατέληξε: «Μαζί, αλλάζουμε σελίδα στην Αθήνα και επιταχύνουμε την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων Ιωάννης Γεώργιζας, αναφέρθηκε στους τρεις τρόπους με τους οποίους οι Αθηναίοι πολίτες, που είναι ενεργειακά ευάλωτοι, θα μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας. Είπε συγκεκριμένα: «Για να εξυπηρετηθούν, μπορούν είτε να καλέσουν στη Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημοτών 1595 κλείνοντας ραντεβού μ' έναν σύμβουλο ενέργειας, είτε να στείλουν ενημερωτικό email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], είτε να επισκεφθούν το Γραφείο που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτό τον σκοπό στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Βιώσιμης Πόλης του Δικτύου Δήμων, στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Αθηναίων, κατορθώσαμε να αποδεικνύουμε πιστοποιημένα από την Ε.Ε. ποιό νοικοκυριό κρίνεται ως ενεργειακά ευάλωτο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι οικονομικές δυνατότητες, τα κατασκευαστικά στοιχεία του κτιρίου, αλλά και τα κοινωνικά κριτήρια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Αθηναίων, Άνοιξε, Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας -Πώς,dimos athinaion, anoixe, grafeio antimetopisis energeiakis ftocheias -pos