Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Εύοσμο: Ξεναγήθηκε στις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης [εικόνες-βίντεο]

Μήνυμα υπέρ της κοινωνικής προσφοράς έστειλε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την επίσκεψη της στις κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής και διακονίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε υπό βροχή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου όπου την υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έξω από τον

Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Μέσα στον ναό, ο μητροπολίτης την ενημέρωσε για το έργο προσφοράς που επιτελείται από τις κοινωνικές δομές αλλά και για την ιστορία του ναού, με την κα Σακελλαροπούλου να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεταναστευτικές ροές από Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος την ενημέρωσε ότι «ο δήμος είναι ο πολυπληθέστερος και νεαρότερος σε ηλικία, ατενίζουμε το μέλλον. Οι δημότες είναι άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου» και της δώρισε βιβλίο με την ιστορία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σακελλαροπούλου: Σημαντικό να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας ο ένας στον άλλο

Η πρόεδρος συνάντησε γυναίκες εθελόντριες που της χάρισαν ανθοδέσμη, ωφελούμενους του συσσιτίου, του γηροκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τα παιδιά του παιδικού σταθμού Αγίου Αθανασίου που την υποδέχτηκαν με ένα τραγούδι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδοκίμασε το έργο της Μητρόπολης τονίζοντας «η κοινωφελής δράση είναι το πιο σημαντικό, ο πυρήνας της εκκλησίας που προέρχεται από την προσφορά στον πλησίον. Οι δυτικές συνοικίες είναι γνωστές γιατί έχουν περισσότερο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αλλά και πολύ δυναμικές, όπως είπατε έχουν υψηλό ποσοστό νεολαίας. Πολύ σημαντικό να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας ο ένας στον άλλο, ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε στιγμή ανάγκης».

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη:

Εικόνες: EUROKINISSI

Βίντεο: thesstoday.gr

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσκεψη Σακελλαροπούλου, Εύοσμο, Ξεναγήθηκε, Μητρόπολης [εικόνες-βίντεο],episkepsi sakellaropoulou, evosmo, xenagithike, mitropolis [eikones-vinteo]