Μαρινάκης Daily Mail: «Εγώ θέλω νίκες όχι ήττες»

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail όπου αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά την αγγλική ομάδα που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του. Ο ιδιοκτήτης των «tricky trees» ξεκαθάρισε πως δεν είναι άνθρωπος

που του αρέσει να μαθαίνει από τις ήττες του, επειδή απεχθάνεται την ήττα στην ζωή του. Αναφέρθηκε στον λόγο που αποφάσισε να επενδύσει στην Νότιγχαμ Φόρεστ, στην όλη «φασαρία» που υπήρξε στην Premier League με την στάση της αγγλικής ομάδας στο θέμα της διαιτησίας, την διαμάχη που υπάρχει με το Sky Sports και τον Γκάρι Νέβιλ για το σχόλιο που έκανε ενώ έδωσε την δική του απάντηση και για την ποινή της αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα για την παραβίαση του PSR.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

«Οι άνθρωποι λένε πως μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες. Δεν θέλω να μαθαίνω από τις ήττες. Θέλω να μαθαίνω κερδίζοντας». Για την κατηγορία ότι κυνήγησε τον διαιτητή Τίρνεϊ στο ματς με την Λίβερπουλ ανέφερε «Δεν μπήκα στο γήπεδο για να συγκρουστώ με τον διαιτητή, όλο αυτό ήταν στην φαντασία του SkySports και των άλλων που είπαν αυτό το πράγμα. Ήμουν εκεί για να δείξω στην ομάδα ότι υπάρχει κλίμα ενότητας, όπως έχω κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, μετά από μία απαίσια (διαιτητική) απόφαση. Εγώ απλά στεκόμουν έξω απ’ το τούνελ, ο διαιτητής πέρασε περπατώντας από δίπλα μου και δεν τον κοίταξα καν. Γι’ αυτό η Premier League δεν με αμφισβήτησε ποτέ γι’ αυτό». Στη συνέχεια, για την αγάπη του για την Νότιγχαμ Φόρεστ είπε ότι «Μπράιαν Κλαφ, Τζον Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Κιν, Τρέβορ Φράνσις, τα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ξέρω την ιστορία. Για μένα, έχοντας στα χέρια μου την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αν επένδυα στην Αγγλία, ήθελα να επενδύσω σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα με κόσμο και μεγάλη βάση οπαδών. Αλλά επίσης πάντα μου άρεσε η Φόρεστ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, 15 ετών, θυμάμαι πάντα ότι ήταν η εποχή που η Λίβερπουλ και η Φόρεστ τα πήγαιναν εξαιρετικά.

Δεν το βλέπω ως χρήματα ή ως μία συναλλαγή. Για μένα είναι καθήκον μας να αναβιώσουμε την ιστορία». Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην Νότιγχαμ ενώ συνήθως οι ιδιοκτήτες των ομάδων στην Premier δεν εμφανίζονται σχολίασε «Έχω παρακολουθήσει πάνω από 100 αγώνες στο City Ground ή εκτός έδρας και δεν είχαμε ποτέ κανένα επεισόδιο. Έχουμε νικήσει και έχουμε χάσει παιχνίδια – μεγάλα παιχνίδια – αλλά είχαμε πάντα εξαιρετική φήμη. Ακόμη και η “Key Match Incidents” παραδέχεται ότι είχαμε επτά λανθασμένες αποφάσεις εναντίον μας, ενώ άλλες εννέα δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν», ενώ για τις κατηγορίες εναντίον του Στιούαρτ Άτγουελ, o οποίος ήταν στο VAR του αγώνα με την Έβερτον, ότι είναι οπαδός της Λούτον – με την οποία η Φόρεστ πάλευε για την παραμονή – και έπρεπε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι «Αυτό δικαιούστε να μου το ρωτήσετε. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι γνωστό ότι είναι οπαδός της Λούτον – και αναμφίβολα το έχει δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας (PGMOL), όπως πρέπει όλοι να κάνουν.

«Ήταν εξαιρετικά σημαντικός αγώνας»

Κατά τη γνώμη μου, η PGMOL δεν έπρεπε να τον επιλέξει για αυτόν τον αγώνα. Η Λούτον ήταν ακριβώς κάτω από τη Φόρεστ (στην 18η θέση) και στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο αγώνας με την Έβερτον ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την επιβίωση του συλλόγου στην Premier League. Η PGMOL δεν θα έπρεπε να έχει ρισκάρει ούτε καν την υποψία οποιασδήποτε μεροληψίας, ακόμη και ασυνείδητης. Για να γίνω σαφής, δεν περιμένουμε να υπαγορεύσουμε ή να επιβάλουμε μια αλλαγή στην PGMOL ή στην Premier League, αλλά είναι καθήκον μας να προειδοποιούμε για μια κατάσταση και να είμαστε προνοητικοί. Αν αυτό είναι έγκλημα…». Επίσης, για το γεγονός ότι ο Χάουαρντ Γουέμπ (επικεφαλής της PGMOL) παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον ένα πέναλτι στην Νότιγχαμ στον αγώνα με την Έβερτον συμπλήρωσε  «Υπήρχαν τρία αδιαμφισβήτητα πέναλτι – όχι ένα. Έχουμε την ανάλυση από έμπιστους ειδικούς για να το αποδείξουμε».

Για το δίκτυο Sky και την μήνυση στον Γκάρι Νέβιλ μετά τις δηλώσεις του γνωστού σχολιαστή και πρώην ποδοσφαιριστή για την ανακοίνωση της Νότιγχαμ για την διαιτησία τοποθετήθηκε λέγοντας  «Βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση γιατί προσπαθήσαμε να προστατευτούμε και μετά έγινε μεγάλη φασαρία – αλλά αυτό έγινε από το Sky Sports και συγκεκριμένα άτομα. Μπορώ να σας φέρω 100 παραδείγματα περιπτώσεων που υπερέβαλαν, δεν είπαν την αλήθεια και ταπείνωσαν ανθρώπους. Ο Νέβιλ υπόκειται σίγουρα και αυτός στους κανόνες της FA – είναι στη διοίκηση της Σάλφορντ. Το σχόλιό του για τον σύλλογο ήταν εξωφρενικό, αλλά η FA δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να είμαι προσεκτικός επειδή οι δικηγόροι μας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το Sky σχετικά με τον Νέβιλ και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα σχόλια και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ακατάλληλα, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έβλαψαν ανθρώπους».

EVANGELOS MARINAKIS WORLD EXCLUSIVE

The truth about THAT tweet
Why Gary Neville’s comment was outrageous
Why @NFFC could leave the City Ground

The real Marinakis in a rare interview on @MailSport with @SamiMokbel81_DM

Mail Sport (@MailSport) May 14, 2024

Τι σχολίασε για τα διαιτητικά λάθη

Για τα διαιτητικά λάθη και σε τι βαθμό στοίχισαν στην Νότιγχαμ την φετινή σεζόν ισχυρίστηκε «Σίγουρα αυτά έχουν πληγώσει την θέση μας στη βαθμολογία. Ανησυχώ πολύ για αυτό και εξακολουθώ να το σκέφτομαι και να συζητώ με το διοικητικό συμβούλιο για το ποια θα ήταν η κατάλληλη πορεία δράσης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων». Για την αφαίρεση 4 βαθμών λόγω της παραβίασης του κανονισμού περί κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League είπε «Το τωρινό PSR μου φαίνεται ότι είναι ένα άδικο σύστημα που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των παγκόσμιων προτύπων στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σύστημα που με τα χρόνια επέτρεψε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία να κάνουν σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες, που δεν αντικατοπτρίζονται από τις δηλώσεις εσόδων και χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις. Οδήγησα τη Φόρεστ πίσω στην Premier League μετά από 23 χρόνια και έπρεπε να επενδύσω για να δημιουργήσω έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο σύλλογο. Αυτό ήταν προς όφελος της Premier League.

Το έκανα με διαφανή τρόπο, χωρίς να προσπαθώ να διογκώσω τα έσοδά μας. Το έκανα επενδύοντας σε παίκτες των οποίων οι αξίες θα αυξάνονταν στο μέλλον. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένας πλήρως οικονομικά βιώσιμος σύλλογος – που υποτίθεται ότι είναι ο στόχος του PSR. Δεν αποκρύψαμε τα οικονομικά μας ούτε επιδιώξαμε να διογκώσουμε τα έσοδά μας. Ήμασταν διαφανείς και δίκαιοι. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πώληση ενός βασικού παίκτη (σ.σ.: Μπρέναν Τζόνσον) παρά μέχρι μερικές εβδομάδες αργότερα από ό,τι έπρεπε, σύμφωνα με τους κανόνες, για τεχνικούς λόγους. Αυτό ήταν μια τεχνική παράβαση, όχι μια ουσιαστική παράβαση. Ο σύλλογος έκανε την πώληση, στη σωστή αξία – σχεδόν ακριβώς σύμφωνα με τη στρατηγική μας, αλλά αργότερα από την προθεσμία της PSR. Κατά την άποψή μου η Premier League ήταν πολύ αυστηρή απέναντί μας και η αφαίρεση βαθμών κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στον υποβιβασμό.

«Ο χειρισμός της περίπτωσής μας από την Premier League δεν ήταν ο ίδιος»

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε οποιονδήποτε σύλλογο επιβλήθηκαν κυρώσεις την ίδια σεζόν όπου έγινε η παράβαση και χωρίς να δοθεί καμία παράταση χρόνου για την επίτευξη συμμόρφωσης. Προσωπικά πιστεύω ότι ο χειρισμός της περίπτωσής μας από την Premier League δεν ήταν ο ίδιος, δεν συνάδει με την πρακτική της τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι αυτό που κάναμε, και αυτό που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί, είναι η επιλογή των παικτών, στην πλειοψηφία τους, που έχουμε υπογράψει τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια – είναι νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Μουρίλο, Γκιμπς – Γουάιτ, Χάντσον – Οντόι, Ελάνγκα, Ντανίλο, Ουίλιαμς, Αβονίγι, Ντομίνγκες, Σανγκαρέ, Ομομπαμιντέλε. Πήραμε και τον Νέλσον Άμπεϊ για τον Ολυμπιακό. Είναι όλοι νέοι, ταλαντούχοι παίκτες, που έχουν μεγάλη αξία. Θα εξασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου θα ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή ήταν μια σοφή απόφαση, μια έξυπνη απόφαση και βλέπουμε τα οφέλη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης Daily Mail, Εγώ,marinakis Daily Mail, ego