Προπονητής Φιορεντίνα – Ολυμπιακός: «Είδα τον επαναληπτικό τελικό. Είναι δυνατή, επιθετική ομάδα»

Αρκετή μελέτη έχει ρίξει ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο, στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πρόκειται να αναμετρηθούν για το κύπελλο του Europe Conference League στις 29 Μαΐου, ώστε να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του. Οι «Βιόλα» που πρόκειται να βρεθούν στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατάφεραν «με δυσκολία»

να βρεθούν σε αυτή τη θέση, αφού κέρδισαν με 2-1 την Μόντσα στην έδρα τους, αλλά ήρθαν σε ισοπαλία στον αγώνα που έγινε στο γήπεδό τους. Ο Ιταλιάνο μίλησε πως «πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι», καθώς όπως αναφέρει αρκετοί παίκτες είναι κουρασμένοι καθώς παίζουν κάθε τρεις μέρες, αλλά «παίζουμε με ενθουσιασμό και πετυχαίνουμε αυτό που προσπαθούμε».

Σχετικά με τον αντίπαλό τους στον τελικό, τον Ολυμπιακό, ο προπονητής ανέφερε πως έχει ποιότητα και μία δυνατή και επιθετική ομάδα. «Είδα τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό ημιτελικό. Είναι δυνατή, επιθετική ομάδα. Το να έχει κερδίσει δύο φορές την Άστον Βίλα σημαίνει ότι έχει ποιότητα, έχει έναν σέντερ φορ που σκοράρει πολύ. Μπορεί και να οπισθοχωρεί και να βγαίνει αποτελεσματικά στην αντεπίθεση. Δεν θα είναι στο γήπεδο τους, αλλά θα είμαστε στην πόλη τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ατμόσφαιρα στην οποία θα μπούμε. Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός του Conference League, θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα μαθήματα που πήραμε από την εμπειρία της περασμένης σεζόν, καθώς αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε ένα τρόπαιο στη Φλωρεντία».

Vincenzo Italiano #ForzaViola #FiorentinaMonza #ACFFiorentina pic.twitter.com/qu86EsrsZa

— ACF Fiorentina (@acffiorentina) May 13, 2024

Η Φιορεντίνα δεν ξεκινά ως φαβορί

Προβληματισμό φαίνεται να έχει δημιουργήσει στους Ιταλούς το γεγονός πως θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στη χώρα τους, καθώς προβλέπουν πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι κυρίως «ερυθρόλευκη».  Ειδικά ύστερα από την ενημέρωση από τους οπαδούς της Βιόλα, πως θα είναι λιγότερη η προσέλευση των Ιταλών από τα εισιτήρια που έχουν διαθέσιμα λόγω του υψηλού κόστους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, η ομάδα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη ψυχολογικά. Όπως ανέφερε και παλαίμαχος στόπερ της Φιορεντίνα, Λορέντζο Αμορούζο, η Φιορεντίνα «δεν είναι το φαβορί του φετινού τελικού στο OPAP Arena.

«Ο Ολυμπιακός πέτυχε έναν άθλο, αλλά η Άστον Βίλα του τελευταίου μήνα δεν είναι αυτή της υπόλοιπης σεζόν. Ξόδεψαν πολλή ενέργεια και ίσως ήταν λίγο κουρασμένοι στα ματς. Οι Έλληνες έχουν μια πολύ συμπαγή ομάδα και μετά έχουν δύο/τρεις παίκτες που έχουν ως αποστολή να εκμεταλλευτούν τους χώρους. Αμύνονται χαμηλά με οκτώ παίκτες και το κάνουν πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή, ο Ελ Κααμπί μπορεί πραγματικά να κάνει τα πάντα. Η Φιορεντίνα δεν ξεκινά ως φαβορί λόγω του ότι έφτασε με δυσκολία στον τελικό και επειδή αγωνίζεται στην Ελλάδα. Οι παίκτες των «βιόλα» βρίσκονται σε εγρήγορση για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να διαχειρίζονται την πίεση που τους κόστισε ακριβά πέρυσι», ανέφερε ο Αμορούζο.

Πηγή: gazzeta.gr, in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προπονητής Φιορεντίνα – Ολυμπιακός, Είδα,proponitis fiorentina – olybiakos, eida