Μενίδι μαχαίρωμα: Η 40χρονη φώναζε για βοήθεια την ώρα του φονικού

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το άγριο έγκλημα που αποκαλύφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Μενίδι, με μια 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία να εντοπίζεται αιμόφυρτη στο έδαφος στη μέση του δρόμου με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιακή χώρα. Την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους εντόπισε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος περαστικός και ειδοποίησε τις Αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα φέρεται να αντιστάθηκε κατά την επίθεση που δέχθηκε αφού ακούστηκε να φωνάζει για βοήθεια. Όπως έγραψε νωρίτερα σε σχετικό ρεπορτάζ του το

iefimerida.gr, η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία συνολικά τρεις φορές κατά το παρελθόν με πιο πρόσφατη καταγγελία αυτή την Τρίτη του Πάσχα.

Οι προηγούμενες δύο καταγγελίες είχαν γίνει το 2013 και το 2022. Κατά την τελευταία καταγγελία η 40χρονη είχε ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «panic button», ενώ χορηγήθηκε κωδικός πρόσβασης στην εν λόγω εφαρμογή. Οι Αρχές τότε την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί. Πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται προς αυτόν τον άνδρα (περίπου 50 ετών) ο οποίος αναζητείται, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία.

«Φώναζε για βοήθεια»

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN, άνδρας που περνούσε από το σημείο άκουσε τις δραματικές εκκλήσεις της γυναίκας και έσπευσε σε κατάστημα της περιοχής. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε χαρακτηριστικά: «5 ώρα μόνο εγώ ανοίγω μαγαζί εδώ. 5:20 πίνω καφέ και μπαίνει ένας πελάτης μου και μου λέει ”κλείσε την πόρτα, την σκοτώσανε την κοπέλα, άκουσα που φώναζε για βοήθεια και πήρα την αστυνομία” και κλείδωσε την πόρτα. Μόνο αυτό μου είπε. Φοβήθηκε και εγώ φοβάμαι τώρα». Στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα έσπευσε και ιατροδικαστής, ενώ γίνονται έρευνες για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες από γείτονες και μαρτυρίες από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Action24, μία αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένα ανήλικο παιδί, με μία φωτογραφία στο χέρι, έφτασε στο σημείο της δολοφονίας και ρωτούσε τους αστυνομικούς που τους έδειχνε την εικόνα, εάν είναι η ίδια γυναίκα. Άλλη κάτοικος της περιοχής είπε σε δηλώσεις της πως «με πήρε τηλέφωνο μία φίλη μου, και μου είπε πως είδε την γυναίκα νεκρή μες τα αίματα, με ανοιχτά τα μάτια».

Keywords
Τυχαία Θέματα