Σκουριά στο μπάνιο: 3 σπιτικές συνταγές για να απαλλαγείτε

Η σκουριά στο μπάνιο μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που ανακύπτουν εντός του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και μάλιστα με απλά υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στον χώρο μας , προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Παρακάτω υπάρχουν τρεις «μαγικές» συνταγές για να εξαφανίσετε τη σκουριά.

1. Ξίδι και αλάτι

Το ξίδι και το αλάτι είναι δύο ισχυρά υλικά που, όταν συνδυαστούν, δημιουργούν ένα μείγμα ικανό να διαλύσει τη σκουριά. Απλώς αναμείξτε ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και αλατιού για να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε

την πάστα στις σκουριασμένες περιοχές και αφήστε τη να δράσει για μερικές ώρες πριν την τρίψετε με μια σκληρή βούρτσα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

2. Σόδα και λεμόνι

Η σόδα ψησίματος και το λεμόνι είναι γνωστά για τις καθαριστικές τους ιδιότητες. Ανακατέψτε σόδα ψησίματος με λεμόνι για να φτιάξετε μια πάστα και εφαρμόστε την στις επιφάνειες με σκουριά. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά και μετά τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

3. Αναψυκτικό τύπου κόλα και αλουμινόχαρτο

Το αναψυκτικό τύπου κόλα δεν είναι μόνο ένα δροσιστικό ρόφημα για να συνοδεύετε τα γεύματά σας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό για τη σκουριά. Απλώς ρίξτε λίγο από αυτό πάνω στη σκουριασμένη περιοχή και χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αντί μιας βούρτσας και τρίψετε ελαφρώς. Το αλουμινόχαρτο θα προσφέρει απαλό τρίψιμο που βοηθά στην απομάκρυνση της σκουριάς χωρίς να γρατζουνά τις επιφάνειες. Το αναψυκτικό αυτό περιέχει φωσφορικό οξύ, το οποίο είναι αποτελεσματικό στη διάσπαση της σκουριάς, επιτρέποντας την εύκολη απομάκρυνση της. Ξεπλύνετε καλά με νερό μετά την εφαρμογή.

Ακολουθώντας μία από αυτές τις «μαγικές» συνταγές, θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε τη σκουριά στο μπάνιο σας με απλά, οικονομικά και προσιτά υλικά, ανακτώντας την καθαριότητα και την λάμψη των επιφανειών σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκουριά,skouria