Σύλληψη Τούρκου Αμπελόκηποι: Αναμένεται η έκδοση του στην γειτονική χώρα

Στον Κορυδαλλό κρατείται προσωρινά ο 29χρονος Τούρκος υπήκοος, Ramazan Baygara, ο οποίος συνελήφθη της Παρασκευή 10 Μαΐου ύστερα από 14 εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος του από την γειτονική χώρα. Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης Bayğaralar, δραστηριοποιούνταν κυρίως στην περιοχή των Αδάνων και φέρεται να είναι υπεύθυνος για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων ενώ είναι κατηγορούμενος και για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως ανέφεραν

πληροφορίες, το όνομα της οργάνωσης προέρχεται από το επίθετό του και ο ιδρυτής της ήταν ο αδερφός του. Όταν εκείνος δολοφονήθηκε σε ηλικία 36 ετών, τα ηνία της οργάνωσης ανέλαβε ο 29χρονος Ramazan.

Στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας, κατάφεραν, μετά από έρευνα μηνών, να τον εντοπίσουν και να τον θέσουν υπό παρακολούθηση μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του. Οι εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν για την έκδοση του, αφού λάβουν την σχετική ενημέρωση από την τουρκική Ιντερπόλ. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποια τουρκικά μέσα, η έκδοση του είναι πιθανό να γίνει  την Παρασκευή. Η σύλληψη του ήρθε μετά από μυστική έρευνα της ΕΥΠ, στελέχη της οποίας τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση περιμένοντας την έκδοση της ερυθράς αγγελίας. Όταν εκδόθηκε ερυθρά αγγελία, οι μυστικοί πράκτορες, ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και έτσι ακολούθησε η σύλληψή του, στη μέση του δρόμου, στη περιοχή των Αμπελόκηπων, την Παρασκευή (10/5).

Ramazan Baygara, the 29-year-old leader of a criminal organization in #Adana, Turkey, was arrested in #Athens after a Red Notice had been published by #Interpol at the request of Turkey.

The criminal organization known as ‘Baygaralar’ committed 7 murders throughout Adana. pic.twitter.com/dMmsyUxYXF

Daphne Tolis (@daphnetoli) May 15, 2024

Πως έφτασε στην Ελλάδα

Ο 29χρονος, είχε καταφέρει να έρθει στη χώρα μας, προκειμένου να κρυφτεί έτσι ώστε να μην εντοπιστεί από τις τουρκικές Αρχές καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης για όπλα, ναρκωτικά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος, όπως και άλλοι συνεργοί του, είχαν προτιμήσει να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες της Τουρκίας, όπως η χώρα μας, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να επιστρέφουν στη δική τους. Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές ο Ramazan Baygara «δεν είχε αναπτύξει δραστηριότητα στην Ελλάδα, παρά μόνο κρυβόταν». Τα ηνία της οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο αδερφός του, Bedirhan Baykara, είχε αναλάβει πριν από τέσσερα χρόνια, το 2020, όταν εκείνος δολοφονήθηκε στην περιοχή Pınar της συνοικίας Central Seyhan.

Η διερεύνηση της υπόθεσης που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του 29χρονου ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στα Χανιά, οι οποίοι εμπλέκονταν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Οι δυο συλληφθέντες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας με εγκέφαλο τον 29χρονο, έμεναν σε πολυτελή βίλα, κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητο και γενικά έκαναν πλουσιοπάροχη ζωή. Κατά την έρευνα που έγινε στην εν λόγω βίλα, εντοπίστηκαν έγγραφα, τα οποία παρέπεμπαν στον 29χρονο. Έτσι, σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες, η ΕΥΠ μπόρεσε να φτάσει στα ίχνη του και να τον θέσει υπό παρακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα