Μάθε πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά τα μανιτάρια Portobello – Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

13:12 28/4/2022 - Πηγή: iPop

Τα μανιτάρια έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σου, είναι γεμάτα φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά δεν τα τρώμε αποκλειστικά για τα οφέλη τους στην υγεία. Αγαπάμε τα μανιτάρια για την υπέροχη γεύση τους και την ικανότητά τους να αντιπροσωπεύουν το κρέας σε πολλές συνταγές. Τα μανιτάρια Portobello είναι η αγαπημένη μας επιλογή όταν πρόκειται να αντικαταστήσουμε το κρέας. Είναι εύκολο να βρεθούν στα περισσότερα παντοπωλεία και το γενναιόδωρο μέγεθος και το πάχος τους τα καθιστούν το τέλειο υποκατάστατο!

Πριν, όμως, μαγειρέψεις τα μανιτάρια portobello, φρόντισε να τα καθαρίσεις

σωστά και σχολαστικά. Παρακάτω μπορείς να βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μανιταριών portobello.

Τι είναι τα πορτοκάλια Sumo και γιατί τα βλέπεις παντού στο TikTok;

Γιατί πρέπει να καθαρίσεις τα μανιτάρια Portobello;

Όταν αγοράζεις μανιτάρια portobello στο κατάστημα και βλέπεις κάτι πάνω τους που μοιάζει με βρώμα, νομίζω πως ήρθε η στιγμή να σε ενημερώσω πως δεν είναι. Τα portobello είναι μια καλλιεργούμενη ποικιλία μανιταριών (σε αντίθεση με τα άγρια) και πιθανότατα καλλιεργούνται σε αποστειρωμένη τύρφη. 

Ενώ είναι ασφαλή για κατανάλωση, μπορεί να είναι ανησυχητικό να κάνεις κάτι τέτοιο, οπότε πριν τα καταναλώσεις είναι σημαντικό να τα ξεπλύνεις.

Μερικοί θα σου πουν ότι είναι κακή ιδέα να πλένεις τα μανιτάρια γιατί θα απορροφήσουν πολύ νερό και θα μουσκέψουν, αλλά είμαστε εδώ για να σου αποκαλύψουμε ότι κάτι τέτοιο είναι μύθος. Τα μανιτάρια είναι ήδη κατασκευασμένα ως επί το πλείστον από νερό, επομένως ένα γρήγορο ξέβγαλμα δεν θα κάνει αισθητή διαφορά, εάν γίνει σωστά.

«Πώς καθαρίζω τα μανιτάρια portobello;» Έχουμε την απάντηση!

Είσαι έτοιμη να μαγειρέψεις τα portobello; Πρώτα βεβαιώσου ότι τα έχεις καθαρίσει σωστά!

Με ένα μαχαίρι μικρό κόψε το κοτσάνι.Με ένα κουταλάκι αφαίρεσε το σπογγώδες τμήμα του μανιταριού.Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη σου.Πλύνε τα μανιτάρια με νερό μέχρι να φύγουν τα περιττά υπολείμματα.Τοποθέτησε τα μανιτάρια σε καθαρές πετσέτες πιάτων και άφησέ τα να στεγνώσουν εντελώς.

Το κόλπο για να διατηρήσεις τις φράουλές σου φρέσκες όσες περισσότερες μέρες γίνεται

Πώς να καθαρίσεις τα μανιτάρια Portobello σε φέτες

Τα μανιτάρια portobello σε φέτες καθαρίζονται λίγο πιο εύκολα.

Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη σου.Πλύνε τα μανιτάρια με νερό μέχρι να φύγουν τα περιττά υπολείμματα.Τοποθέτησε τα μανιτάρια σε καθαρές πετσέτες πιάτων και άφησέ τα να στεγνώσουν εντελώς.Πώς να αποθηκεύσεις τα μανιτάρια Portobello μετά το πλύσιμο

Τα ολόκληρα μανιτάρια διαρκούν περισσότερο από τα κομμένα σε φέτες, επομένως είναι καλύτερο να τα διατηρείς ολόκληρα για αποθήκευση. Μόλις στεγνώσουν τελείως τα portobellos μετά το ξέπλυμα, βάλε τα σε μια ανοιχτή πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Το άνοιγμα θα επιτρέψει τον αερισμό και θα τα διατηρήσει για μερικές ημέρες.

Λάβε υπόψη ότι ακόμη και τα πιο φρέσκα μανιτάρια θα χαλάσουν σχετικά γρήγορα, γι’ αυτό φρόντισε να μαγειρέψεις τα portobellos αμέσως μετά την αγορά τους — ιδανικά μέσα σε τέσσερις έως επτά ημέρες. 

Το μυστικό για να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου φρέσκα για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά τα μανιτάρια Portobello – Γιατί είναι τόσο σημαντικό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
, μανηταρια πορτο μπελου πως διατηρονται
Τυχαία Θέματα