Helleniq Energy: Στόχος τα 600 MW «πράσινης» ενέργειας έως το τέλος του 2024

09:42 17/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κοντά στα 600 μεγαβάτ αναμένεται να φτάσει η εγκατεστημένη ισχύς των «πράσινων» μονάδων του ομίλου Helleniq Energy έως το τέλος του 2024, από 381 μεγαβάτ που είναι σήμερα, καθώς προχωράει με προσεκτικά βήματα σε ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτά είπε η διοίκηση, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, στους οικονομικούς αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

«Σε θέματα ΑΠΕ είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα, αλλά και

στις τεχνολογίες αποθήκευσης, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα. Παρόλα αυτά, ωριμάζουμε το χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο ανέρχεται σε 4,3 GW και προσβλέπουμε σε λειτουργία 1 GW στους επόμενους 18 μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο ίδιος ανήγγειλε σημαντικές συμφωνίες τους επόμενους μήνες για ανάπτυξη του διεθνούς χαρτοφυλακίου. Πέραν των ΑΠΕ, οι επενδύσεις στον τομέα της διύλισης της Helleniq Energy αναμένεται να φθάσουν φέτος στα 200-250 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σιάμισιης εξέφρασε την προσδοκία να αρθεί τους επόμενους μήνες το πλαφόν στα εμπορικά περιθώρια που επιβλήθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επίσης υπογράμμισε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η διάθεση του 11% των μετοχών βοήθησε την άνοδο της τιμής και σε ερώτηση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Gazprom.

Keywords
Αναζητήσεις
helleniq-energy-stochos-ta-600-mw-prasinis-energeias-eos-to-telos-tou-2024.htm
Τυχαία Θέματα