«Έτοιμα Σπιτικά»: Η νέα τάση στη λιανική αγορά από την 3αλφα

16:02 5/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη, φέρνοντας στο τραπέζι καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν την ευκολία, τη γεύση και τη θρεπτική αξία, ανταποκρινόμενα στην απαιτητική καθημερινότητα του σύγχρονου καταναλωτή. Τα «Έτοιμα Σπιτικά» έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνονται άμεσα με ένα απλό ζέσταμα, προσφέροντας ένα γεύμα πεντανόστιμο με θρεπτικά συστατικά, ιδανικό για γρήγορο μεσημεριανό στο γραφείο, υγιεινό γεύμα μετά το γυμναστήριο, ή ως θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια

μακρινών ταξιδιών.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της 3αλφα, Τάσος Πετρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Business Voice Weekly για το κατά πόσο αποτελούν νέα τάση τα έτοιμα γεύματα στην λιανική αγορά. 

«Τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα έχουν όντως αναδειχθεί σε μια σημαντική τάση στην αγορά λιανικής πώλησης, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω των διαρκών μεταβαλλόμενων διατροφικών προτιμήσεων και του τρόπου ζωής των σύγχρονων καταναλωτών. Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, οι καταναλωτές αναζητούν γρήγορες και εύκολες λύσεις, χωρίς ωστόσο να κάνουν συμβιβασμούς στη γεύση ή την ποιότητα. Οι έτοιμες προς κατανάλωση σούπες από την 3αλφα, τα “έτοιμα σπιτικά” καλύπτουν αυτή ακριβώς την ανάγκη, προσφέροντας στους καταναλωτές μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως υγιεινή πρόταση διατροφής σε τρεις μοναδικές γεύσεις, που βασίζονται στα φυσικά συστατικά και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της μάνας γης. Με βασικά τους συστατικά τα όσπρια – που η 3αλφα τα γνωρίζει από πρώτο χέρι ως ειδικός της κατηγορίας – τα λαχανικά και τα δημητριακά χαρίζουν μια ξεχωριστή και ανάλαφρη γευστική εμπειρία, που συνδυάζεται άψογα με τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που απαιτείται, για να μπορεί να τα απολαύσει ο καθένας. Η στροφή αυτή προς τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα, κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς αποτελούν μια γευστική επιλογή για εύκολα και ολοκληρωμένα γεύματα που δεν υστερούν σε ποιότητα. Αυτό παρατηρείται και στο χώρο του λιανεμπορίου με τους retailers να δίνουν περισσότερο χώρο σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, για να ανταποκριθούν στις διαρκώς εξελισσόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών».

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Ποια είναι η νέα σειρά

Στη νέα προϊοντική σειρά «Έτοιμα Σπιτικά», η 3αλφα διαλέγει να αναδείξει τρεις εξαιρετικές γεύσεις: τη Σούπα Οσπρίων με Ζυμαρικά, τη Σούπα Μινεστρόνε, και τη Σούπα Οσπρίων με Δημητριακά και Λαχανικά. Χρησιμοποιώντας φρέσκα και αγνά υλικά, συνδυασμένα σε προσεκτικά επιλεγμένες συνταγές, αυτές οι απολύτως έτοιμες σούπες, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα και χωρίς την ανάγκη ψυγείου, προσφέρουν μια γευστική πανδαισία. Κάθε σούπα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, και περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών μαγειρεμένων αργά στον ατμό με εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά θα είναι σαν να έχει μόλις μαγειρευτεί στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Το μότο για τη νέα σειρά είναι: «Μην το πεις στη μάνα σου… αλλά τώρα μπορείς να απολαύσεις στη στιγμή, πιάτα τόσο θρεπτικά και νόστιμα όσο και τα δικά της οποτεδήποτε, οπουδήποτε!»

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Οι πωλήσεις στον τομέα των έτοιμων γευμάτων

Σχετικά με το πώς πηγαίνουν οι πωλήσεις στον τομέα των έτοιμων γευμάτων ο κ. Πετρόπουλος υπογραμμίζει: «Η αίσθησή μας είναι πως η αγορά κινείται όλο και περισσότερο προς αυτή την κατηγορία τροφίμων, δεδομένου και των πολλών νέων προτάσεων που αναδύονται. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από το έντονο ενδιαφέρον που σημειώνεται από πλευράς των καταναλωτών για εύκολα, ποιοτικά και υγιεινά γεύματα, όσο και από τις πολλές και διαφορετικές ιδέες και προτάσεις από την πλευρά των προμηθευτών. Αποτελεί, άλλωστε, κοινό τόπο πως η ζήτηση για τα RTE τρόφιμα, αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αφού παράγοντες όπως ο μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής των καταναλωτών, τα πολυάσχολα προγράμματα και η επιθυμία για γρήγορες ποιοτικές και εύκολες λύσεις στη διατροφή, τα ευνοούν ως κορυφαίες επιλογές στην προτίμησή τους». 

Εν κατακλείδι, τα «Έτοιμα Σπιτικά» της 3αλφα είναι η τέλεια λύση για όσους ψάχνουν ένα γρήγορο, αλλά πλήρες και θρεπτικό γεύμα. Επίσης, ιδανική επιλογή για όσους επιδιώκουν να διατηρήσουν μια ισορροπημένη διατροφή με την εγγύηση ποιότητας και γεύσης που μόνο η 3αλφα μπορεί να προσφέρει.

Keywords
Αναζητήσεις
etoima-spitika-i-nea-tasi-sti-lianiki-agora-apo-tin-3alfa.htm
Τυχαία Θέματα