Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι 12 εκλεκτοί του Τρινκέρι

08:21 2/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Νίκος Ζήσης: Το φίλτρο του παιχνιδιού της Εθνικής ομάδας. Παίκτης που αγωνίζεται πάντα για το σύνολο, έχει θυσιάσει εδώ και χρόνια το εγώ του για την ομαδική προκοπή. Από τον πολύπειρο πλέον γκαρντ ο Αντρέα Τρινκέρι περιμένει δημιουργία, αποτελεσματική άμυνα στους περιφερειακούς του αντιπάλου και φυσικά κατάθεση εμπειρίας πάνω στο παρκέ.

Βασίλης Σπανούλης: Ο αδιαμφίσβητος ηγέτης της επίσημης αγαπημένης. Διανύοντας την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και προερχόμενος από δύο διαδοχικές κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, ο Λαρισαίος άσος καλείται να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την

Εθνική σκοράροντας και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Από την απόδοσή του θα κριθούν πολλά.

Κώστας Σλούκας: Εχει πλέον πολλές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο και ο Τρινκέρι μπορεί να ελπίζει βάσισμα στην ποιοτική βοήθειά του. Εξαιρετικός σουτέρ από μακρινή απόσταση, ικανός δημιουργός και αποτελεσματικός αμυντικός ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα κληθεί να προσφέρει ποιοτικές ανάσες σε Σπανούλη και Ζήση.

Μάικ Μπράμος: Κέρδισε για άλλη μία φορά με το σπαθί του θέση στην τελική 12άδα της Εθνικής αφού κατέθεσε στο παρκέ μεγάλα αποθέματα ενέργειας και αυταπάρνησης. Είναι ο παίκτης που ο κάθε προπονητής θέλει στο ρόστερ του. Γρήγορος, καλός σουτέρ και εξαιρετικός αμυντικός, μπορεί να χαρίσει πολλές λύσεις.

Στράτος Περπέρογλου: Πιστός για άλλη μία χρονιά στο ραντεβού του με την Εθνική ομάδα. Το αξιόπιστο σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση, η ικανότητά του στην άμυνα και τα γρήγορα πόδια του είναι στοιχεία πολύ χρήσιμα για την προσπάθεια που θα καταβάλλει η επίσημη αγαπημένη.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο άνθρωπος-ενέργεια. Συνεχίζει να μάχεται και να κοντράρεται με τους αντιπάλους όταν οι άλλοι σταματούν. Στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του είναι πλέον να αναδειχθεί σε ηγετική φιγούρα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Κώστας Παπανικολάου: Ο κύριος 55% στα τρίποντα στην περσινή Ευρωλίγκα. Αλλοίμονο στον αντίπαλο που θα του δώσει ελεύθερο σουτ έξω από τα 6.75μ. Ο Τρινκέρι όμως περιμένει και άλλα πράγματα από τον Τρικαλινό φόργουορντ. Ταχύτητα, καλή άμυνα, ριμπάουντ. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα πλέον σαφώς και μπορεί να του τα δώσει.

Αντώνης Φώτσης: Ο…υπαρχηγός, το Νο 2 πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη.Η πείρα του είναι υπερπολύτιμη σε κάθε ομάδα, πόσω μάλλον στην Εθνική την οποία ο ψηλός του Παναθηναϊκού υπηρετεί πιστά για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο Φώτσης εγγυάται την ομαλή εναέρια κυκλοφορία, το σκορ από το μακρινό σουτ και φυσικά τον…τρόμο των αντιπάλων ψηλών.

Κώστας Καϊμακόγλου: Ο πολεμιστής της Εθνικής ομάδας. Τρεις φορές τραυματίστηκε στη μύτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω και βρέθηκε με άνεση στην τελική 12άδα. Είναι ο αγαπημένος παίκτης του Τρινκέρι λόγω της αυταπάρνησης και του πάθους που δείχνει.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μετά την κόντρα του τα προηγούμενα χρόνια με την ομοσπονδία για να προσφέρει μακρινό σουτ, όγκο μέσα στη ρακέτα και πολλά ριμπάουντ. Ψηλός που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει άνετα τη διαφορά.

Γιάννης Μπουρούσης: Ο καλύτερος Ελληνας σέντερ, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Τα δύο τελευταία χρόνια που πέρασε στην Ιταλία τον βοήθησαν να ηρεμήσει και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του. Υπερπολύτιμος και φυσικά απαραίτητος για την Εθνική.

Βασίλης Καββαδάς: Προτιμήθηκε την τελευταία στιγμή έναντι του Ιαν Βουγιούκα λόγω της καλύτερης αμυντικής επίδοσής του και της σκληράδας του. Κατά τη διάρκεια του τουρνούα η Εθνική θα χρειαστεί σίγουρα τον όγκο του που μπορεί να αλλοιώσει την ισορροπία του αντιπάλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα