«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες και πολιτικά κόμματα πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, με πορεία διαμαρτυρίας προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

Αφορμή για τη σημερινή πορεία, τα 76 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα, του πρώτου διωγμού των Παλαιστινίων κατά την ιδρυτική πράξη του κράτους του Ισραήλ (15 Μαΐου 1948). Στη συγκέντρωση, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις

αστυνομικές δυνάμεις να πετούν κρότου-λάμψης εναντίον των διαδηλωτών, καθώς κάποιοι πέταξαν εναντίον τους αντικείμενα.

Ακολούθησε κυνηγητό των διαδηλωτών στην οδό Πανόρμου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά προς τους διαδηλωτές και στη συνέχεια προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές. Πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της αστυνομίας.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – «From the river to the sea, Palestine will be free» (Από τον Ιορδάνη έως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί) – «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές και όχι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές» – «Από τη Γάζα ως την Αμερική, Παγκόσμια Αντίσταση – Αντιπολεμική» – «Κολούμπια – Αθήνα Αγώνας μας Κοινός για να Τσακιστεί ο Σιωνισμός» –  «ΗΠΑ Μητσοτάκη και Σιωνιστές είστε Συνένοχοι σε τούτες τις Σφαγές» – «Με καταλήψεις και Απεργία να Σπάσουμε τη Στήριξη στη Γενοκτονία» ήταν κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με επιθέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του παλαιστινιακού θύλακα, όπου έχουν εγκλωβιστεί περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι, άμαχοι, που αναγκάζονται διαρκώς να εκτοπίζονται και να υφίστανται επιθέσεις και βομβαρδισμούς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ στη λεωφόρο Κηφισίας στη συμβολή με την Κατεχάκη.

Εκτός από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας, οι διοργανωτές καλούσαν σε πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλόνίκη (7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου), στην Πάτρα (πλατεία Αγίου Γεωργίου), αλλά και στα Χανιά (πλατεία Αγοράς). Επίσης συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Καρδίτσα και το Αγρίνιο.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη πορείαΑπό τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΠανό από τη συγκέντρωση στην Αθήνα | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΠορεία για τη Νάκμπα, Αθήνα 15/5/2024 | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΠλακάτ διαδηλωτών, που επικρίνει τη Δύση που κλείνει τα αυτιά και τα μάτια στο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΑπό την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στη Ρένα Κουβελιώτη – Το ρεπορτάζ που ενόχλησε

Χαμός on air ανάμεσα σε Γλαβίνα και Βούλτεψη: «Μην μου ξαναφέρεις πιτσιρικάδες στην εκπομπή» (video)

Σταμάτης Κραουνάκης: Αποκάλυψε τα πρόσωπα που θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβόλησαν τέσσερις φορές τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα