ΜΑΤατζής πετά την ιστορική παλαιστινιακή μαντήλα σαν κουρελόπανο (Video)

Σε μια επιδεικτική κίνηση ασέβειας επιδόθηκε αστυνομικός των ΜΑΤ πριν από λίγο, κατά την μεταγωγή των προσαχθέντων της Νομικής.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το βίντεο, ο αστυνομικός παίρνει την ιστορική παλαιστινιακή μαντήλα κεφίγια (keffiyeh) που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης ενός ολόκληρου λαού για δεκαετίες και την πετάει σαν κουρελόπανο μες στην κλούβα.

Προφανώς η μαντήλα ανήκει σε κάποιον από τους φοιτητές και φοιτήτριες που έπιασε η αστυνομία κατά την εκκένωση της Νομικής Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, φοιτητικά σχήματα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν κατάληψη στη Νομική Αθηνών σε αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη σε μια συνέχιση των κινητοποιήσεων που διεξάγονται παγκοσμίως και στην Ελλάδα για να σταματήσει ο πόλεμος. Ταυτόχρονα λίγο πιο κάτω, στα Προπύλαια, διεξαγόταν μια μεγάλη συναυλία σε συνδυασμό με «φοιτητική κατασκήνωση», δηλαδή το λεγόμενο «παγκόσμιο encampment» που πραγματοποιούν οι φοιτητές σε πολλές χώρες, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό και διεκδικώντας τον τερματισμό της Ισραηλινής επιθετικότητας.

Κατάληψη Νομικής Σχολής: Τουλάχιστον 28 προσαγωγές – Δεν πάει το μυαλό σας τι βρήκε η αστυνομία (!) (Εικόνες/ Βίντεο)

Η αστυνομία μπήκε στη Νομική λίγο πριν τις 12 και συνέλαβε 28 φοιτητές. Το μεσημέρι διοργανώνεται στη Νομική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, ενώ επίσης βρισκόταν σε εξέλιξη και μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο παρελθόν μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αντιστέκονταν ενάντια στην Βρετανική Αυτοκρατορία φορούσαν την μαντήλα για να μην μπορούν οι διώκτες τους να δουν τα χαρακτηριστικά τους και να τους ταυτοποιήσουν. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να φορούν τη συγκεκριμένη μαντήλα και οι απλοί κάτοικοι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αντάρτες και  για να μην μπορούν οι διώκτες να ξεχωρίσουν ποιος συμμετέχει στο αντάρτικο. Στη συνέχεια η μαντήλα συνδέθηκε με την υπόθεση της Παλαιστίνης ακόμα περισσότερο λόγω του ότι την φορούσε στις δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήσεις ο ιστορικός ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρένα Κουβελιώτη: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση – Οι δύο υποθέσεις που ασχολήθηκε πρόσφατα

Έρχεται ανατροπή με Μελέτη και Γιώργο Αυτιά; Τα «διαμάντια» από τη νέα δημοσκόπηση (video)

Ρένα Κουβελιώτη: Άγρια επίθεση κατά της δημοσιογράφου του ALPHA – Τραυματίστηκε σοβαρά

Viral Ελληνίδα αεροσυνοδός που «αδειάζει» την Τζένιφερ Λόπεζ – «Αν ήταν άλλος επιβάτης, θα φωνάζαμε την αστυνομία» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα