Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τι αλλάζει – Τα προνόμια που αποκτούν (video)

Πολύτεκνοι θα πρέπει να θεωρούνται όσες οικογένειες έχουν τρία παιδιά, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη των τρίτεκνων στους πολύτεκνους.

Το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό προβλέπει διάφορες δράσεις, όπως η εξισορρόπηση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η παροχή προσιτής στέγης σε νέους, η ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στην αγορά εργασίας και η υποστήριξη της οικογένειας.

Για να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικογένειες με τρία παιδιά, θα συζητηθεί η πρόταση να αλλάξει ο ορισμός της πολύτεκνης οικογένειας, με τροποποίηση του αριθμού

τέκνων που περιλαμβάνει. Η πρόταση είναι να μειωθεί από τέσσερα σε τρία τα παιδιά που απαιτούνται για να μετρά μια οικογένεια ως πολύτεκνη.

Το μακρινό 1944 πολύτεκνοι θεωρούνταν οι οικογένειες που είχαν 5 τέκνα και το 1979 ο νόμος άλλαξε αναγνωρίζοντας τις οικογένειες με 4 τέκνα ως πολύτεκνες.

Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι – Τα προνόμια που αποκτούνΑυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο ΔημόσιοΜειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίεςΜειωμένο τιμολόγιο ρεύματοςΑυτοκίνητο με έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγοράΑπαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧΆδειες ταξίΕκπτώσεις στα δημοτικά τέληΟικονομική ενίσχυση δήμων κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιούΠροστασία της μητρότητας από απόλυσηΜειωμένα δικαστικά έξοδαΕισιτήρια με έκπτωση σε ΜΜΜ και πλοία υπό προϋποθέσειςΜειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνεςΕλεύθερη είσοδος σε μουσεία, θέατρα, κατά περίπτωσηΙσόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνουΕισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική μοριοδότησηΕιδήσεις σήμερα:

O Μπομπ Κατσιώνης μετέτρεψε σε Heavy Metal το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι – «Αν είχαμε πάει με αυτή την version θα είχαμε κερδίσει» (video)

Ραγδαίες εξελίξεις: Ένταλμα σύλληψης για Νετανιάχου και Σινουάρ θα εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Δημήτρης Οικονόμου: «Τα έβαλε» με τον Δούκα για τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας και του απάντησαν… από την διοργάνωση

Αποκάλυψη-βόμβα για φωτιά στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα