Θεσσαλονίκη: Γέμισε με νεκρά ποντίκια ο Θερμαϊκός μετά την μπόρα

Ένα ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά την καταιγίδα της  Πέμπτης (09/05) ο Θερμαϊκός κόλπος γέμισε με νεκρά ποντίκια που ξεβράστηκαν στη θάλασσα.

Η εμφάνισή τους αποδίδεται και αυτή τη φορά στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης κατά τη σφοδρή βροχόπτωση με όσους έκαναν τη βόλτα τους το Σαββατοκύριακο

στην παλιά και νέα παραλία να αντικρίζουν ποντίκια στην επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πολίτες κάλεσαν τον δήμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εικόνα που παρουσίαζε το παραλιακό μέτωπο, ενώ δέκτης παραπόνων έγινε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Βασίλης Διαμαντάκης ο οποίος μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ξεκαθάρισε ότι ο καθαρισμός της επιφάνειας του Θερμαϊκού δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου.

Το έργο την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων έχει αναλάβει το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», μετά από σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και της ιδιωτικής εταιρείας μετά και από παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη.

Όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντάκης, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα και ξεκαθάρισε ότι «Θα προτείνουμε στο ΥΜΑΘ όταν έχουμε τέτοια έκτακτα φαινόμενα να βγαίνει επιπλέον μέρα το ειδικό σκάφος και να καθαρίζει. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι εικόνες με τα ποντίκια στη θάλασσα».

Ειδήσεις σήμερα:

‘Αναψε φωτιές ο Πορτοσάλτε για τον τρόπο που έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός-Τι του απάντησε ο Οικονόμου (video)

Σοκ με γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Η μητέρα της Κυριακής οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Σάττι, ΕΡΤ και Ζούλα – «Αυτά να τα κάνετε με τα δικά σας λεφτουδάκια» (video)

Έκρηξη on air του Πιρς Μόργκαν με τον εκπρόσωπο της Ισραηλινής κυβέρνησης: «Αυτά είναι ανοησίες» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα