«Δεν υπήρξε διάρρηξη» λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το υπ. Εσωτερικών

Χωρίς να προκύψει κάτι ολοκληρώθηκε η έρευνα για την καταγγελλόμενη διάρρηξη στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Απριλίου, την οποία αποκάλυψε το in.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ολοκλήρωσε την προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με

την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα:

• η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,

• η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών,

• η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε κάποιο πρόσωπο και με ποια κατηγορία.

Τι «είδε» η αστυνομική έρευνα

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στην πόρτα που βρέθηκε παραβιασμένη αλλά και μέσα στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία DNA που να ανήκουν σε κάποιο σεσημασμένο άτομο γνωστό στις Αρχές. Επίσης δεν έχει καταγραφεί η είσοδος κάποιου άλλου ατόμου σύμφωνα με τo αρχείο που κρατά η ασφάλεια του κτιρίου στην οδό Ευαγγελιστρίας.

Επίσης από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί ότι δεν έγινε κλοπή αντικειμένου από το γραφείο.

Όσον αφορά τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε κάποια παραβίαση ηλεκτρονικών αρχείων.

Δεν είδαν, δεν άκουσαν

Ένα άλλο στοιχείο που διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα είναι ότι κανείς από τους υπαλλήλους στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης Εκλογών που ήταν στα γραφεία τους εκείνη την ώρα δεν άκουσαν κάτι, όταν ο άγνωστος δράστης έσπασε την πόρτα στο γραφείο του Διευθυντή.

Όσον αφορά στην παραβίαση της πόρτας, από την αστυνομία γίνεται λόγος ότι είναι εμφανές από την πρώτη ματιά ότι δεν πρόκειται για πράξη ενός επαγγελματία διαρρήκτη, αλλά για ενέργεια από άτομο που σίγουρα δεν γνώριζε πώς γίνεται η παραβίαση μιας πόρτας και μάλιστα μιας απλής πόρτας χωρίς κανένα σύστημα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα