Πόλεμος στη Γάζα: Βρετανός δημοσιογράφος στριμώχνει τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Άβι Χέιμαν, όταν ρωτήθηκε επίμονα από τον βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, πόσους αμάχους έχουν σκοτώσει οι IDF στη Γάζα, κι ενώ το Ισραήλ, βομβαρδίζει ανελέητα και τη Ράφα όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους βίαια εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου.

Ο  Μόργκαν, ο οποίος είναι γνωστός για την… αφιλόξενη διάθεσή του όταν ακούει ακραία επιχειρήματα, χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα άκουγε, από τον Χέιμαν  με τη συζήτηση να φουντώνει όταν ο εκπρόσωπος της

ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι έχουν απομακρυνθεί περίπου 100.000 άνθρωποι από τη Ράφα .

Τότε ο Μόργκαν πέρασε στην αντεπίθεση: «Αυτό σημαίνει ότι έχουν μείνει πίσω 1,4 εκατ. άμαχοι. Τελικά πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;».

«Πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;»

Ο  Άβι Χέιμαν, κατά τη συνέντευξή του την περασμένη Τρίτη δήλωσε ότι τουλάχιστον 14.000 μαχητές της Χαμάς έχουν “εξουδετερωθεί”, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε να πει πόσοι ακριβώς άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

«Έχετε σκοτώσει 40.000 ανθρώπους στη Γάζα και ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, γυναίκες και παιδιά» είπε ο δημοσιογράφος, με τον Χέιμαν να του λέει «από τον αριθμό της Χαμάς που επικαλείστε, περισσότεροι από 14.000 είναι τρομοκράτες που εξουδετερώσαμε».

«Οπότε πόσους αμάχους πιστεύετε ότι έχετε σκοτώσει;» συνέχισε ο πρέσινγκ ο Μόργκαν, με τον ισραηλινό εκπρόσωπο να λέει «δεν έχουμε ακριβείς αριθμούς, γι’ αυτό και όπως ξέρετε η κατάσταση με τον πόλεμο είναι ομιχλώδης».

«Έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει. Γιατί δεν ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;», επέμεινε ο δημοσιογράφος.

Όταν, δε, ο ισραηλινός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «οι αριθμοί που δίνει η Χαμάς είναι λάθος» ο βρετανός δημοσιογράφος χτύπησε ξανά: «ωραία, αφού είναι λάθος γιατί μου τους αναφέρατε;».

«Είστε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει» επέμεινε ο Μόργκαν, με τον Χέιμαν να απαντά:

«Δεν έχω αυτή την πληροφορία, δεν έχω την εξουσιοδότηση να σας τη δώσω».

Ο Μόργκαν ωστόσο δεν σταμάτησε: «Αφού ξέρετε ακριβώς πόσους τρομοκράτες έχετε σκοτώσει, θα πρέπει να ξέρετε και πόσους αμάχους. Διαφορετικά βάζετε σε προτεραιότητα τις ζωές των τρομοκρατών απέναντι στις ζωές αθώων. Δεν μπορεί εσείς ως εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης να λέτε ότι δεν γνωρίζετε.

Έρχεστε εδώ ως εκπρόσωπος του Ισραήλ και δεν θέλετε να ερωτηθείτε για το πόσους αμάχους σκοτώσατε επειδή δεν γνωρίζετε. Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίο είναι αυτό;».

Keywords
Τυχαία Θέματα