«Περιμένω ενημέρωση από την ΑΔΑΕ – Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά», λέει ο Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ένα ρεσιτάλ αλαζονείας. Επισείει τον τρόμο της αστάθειας, παρόλο που έχει πολύ περισσότερους βουλευτές από το δεύτερο κόμμα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για την στρατηγική που ακολουθεί ενόψει ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την στάση της ΕΥΠ, που αρνήθηκε να τον ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησής του, «πετώντας το μπαλάκι» στην ΑΔΑΕ,

τόνισε πως θα κινηθεί νομικά.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και ανέλυσε τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Παράλληλα, σχολίασε ότι «η ακροδεξιά ανεβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια» στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως «ως σοδιαλδημοκράτες υπογράψαμε μια χάρτα μη συνεργασίας με την ακροδεξιά μετά τις ευρωεκλογές, αλλά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (σ.σ. στο οποίο ανήκει η ΝΔ) δεν υπέγραψε αυτή τη χάρτα».

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2024 σε μια ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη», είπε για την άρνηση της ΕΥΠ να τον ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησής του

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και στο κατά πόσο δέχεται τον όρο «εισαγόμενη», υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως η ακρίβεια «είχε ξεκινήσει και πριν από την βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία», ενώ ως προς την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε πως θα στείλει «επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

«Τεράστιο έλλειμμα στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονίας και ερωτηθείς το αν πρέπει να κυρώσει η Ελλάδα τώρα τα μνημόνια συνεργασίας, τόνισε πως «είναι μνημείο αλυτρωτισμού και μόνο το όνομα του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία. Όταν ‘κοιμάται’ το υπουργείο Εξωτερικών, πώς εκπλήσσεται όταν βγαίνει μια πρόεδρος και λέει όσα είπε; Πρέπει να υπάρξει απευθείας αντίδραση. Όσο σέρνονται τα πράγματα, δυσκολεύεται η κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, έκανε λόγο για «τεράστιο έλλειμμα» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρέπει να πιέσουμε διπλωματικά για να γίνει δεκτή», είπε ωστόσο, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Θα συνεχίσω νομικά» για την παρακολούθησή μου

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει με ποιο ποσοστό θεωρεί ότι θα έχει πετύχει τον εκλογικό του στόχο στις ευρωεκλογές. «Στόχος μας η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», τόνισε.

«Εγώ φιλοδοξώ το βράδυ εκείνο να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί να είναι και επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της παράταξής μας και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, γιατί βλέπω ότι εάν δεν υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα υπάρχει και κυβερνητική εναλλακτική για να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Υποκλοπές: Θα κινηθώ νομικά

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών και ερωτηθείς αν έχει κληθεί από την ΑΑΔΕ να ενημερωθεί για τον λόγο της παρακολούθησής του, τόνισε: «Περιμένω την επίσημη απάντηση για να τοποθετηθώ».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2024 σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη και μάλιστα την ανώτατη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΥΠ να μην τον ενημερώσει, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας μάλιστα πως «είναι ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και μία ακόμη μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να βγάζει αντισυνταγματικό το νόμο της ΝΔ, να μιλάει για νόμιμη ενημέρωση για την αιτιολογία και οι μυστικές υπηρεσίες να λένε ότι δεν συμμορφωνόμαστε στις αποφάσεις του ΣτΕ – το θεωρώ αδιανόητο! Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω νομικά, διότι αν κάποιος φανταστεί μια τέτοια απάντηση θα έχει νομικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα