Στην 20αδα με τους καλύτερους «τρίποντους» στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Πίτερς

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Κολοσσού στη Ρόδο με 100-66 για την τελευταία αγωνιστική του Top 6 στην Basket League με κορυφαίο τον Άλεκ Πίτερς που πέτυχε 20 πόντους.

Ο Αμερικανός μέτρησε 4/5 τρίποντα και έγραψε ιστορία καθώς μπήκε στην λίστα με τους 20 καλύτερους σουτέρ τριών πόντων στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει
ο ΕΣΑΚΕ:

Έχοντας 4/5 τρίποντα μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 88 (88/186) και για να μπει στην 20άδα, ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου που είχε 85 στην επταετία 1995-2002 και τον Μανώλη Παπαμακάριο που είχε 87 στην τριετία 2005-08.

Ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με επτά ασίστ, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη των 56 εμφανίσεων του στη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των έξι που μοίρασε στο ματς της 16ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ιωνικό. Στατιστικά έκανε ήταν το δεύτερο καλύτερο, φετινό παιχνίδι του αφού είχε 31 ranking μετά το 33 που είχε στην πρεμιέρα του Top 6 με τον Άρη Midea.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο επιδόσεις 30+ στον συντελεστή +/-. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είχε 34 και ισοφάρισε την 5η μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League ενώ ο Άλεκ Πίτερς είχε 31 που κατατάσσεται στην 20άδα της σχετικής λίστας της σεζόν.

Ο Μόουζες Ράιτ είχε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, επιδόσεις που τον έκαναν τον 5ο παίκτη του Ολυμπιακού που έφτασε σε double-double. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν πια στην 1η θέση της σχετικής λίστας με τον ΠΑΟΚ mateco και το Μαρούσι που ανέδειξαν επίσης από πέντε παίκτες με τουλάχιστον μία τέτοια επίδοση.

Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα προέκταση στα double-double του Ολυμπιακού αφού τα πέντε από τα έξι –με τελευταίο αυτό του Ράιτ- συνδυάστηκαν με μηδενικές επιδόσεις λαθών.

Ο Ολυμπιακός μέτρησε τέσσερις επιδόσεις 30+ στο ranking στα προηγούμενα 26 παιχνίδια του και χθες είχε δύο, αφού 31 εκτός του Πίτερς είχε και ο Ράιτ. Το ρεκόρ κρατάει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με το 39 του εκτός έδρας αγώνα με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα