Eurovision: Ενταση και συλλήψεις στο Malmö Arena στη διάρκεια του τελικού (Εικόνες)

Ένταση και συλλήψεις επικράτησαν έξω από το Malmö Arena στη διάρκεια της Eurovision, καθώς η αστυνομία διέλυσε ένα πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Ανάμεσά

τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή ακτιβίστρια για το Κλίμα, η οποία είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

M

 Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες στο ρυθμό συνθημάτων «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ενώ κάποιοι είχαν την παλαιστινιακή μαντίλα στο πρόσωπο τους.

 «Φαίνεται ότι έχουν την εξουσιοδότηση να είναι πιο επιθετικοί από το συνηθισμένο», είπε αναφερόμενη στην αστυνομία της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα, μια 45χρονη κάτοικος του Μάλμε. «Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό».

Η αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έκανε χρήση δακρυγόνων, προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πίσω σε μια πλατεία όπου υπάρχει άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων.

«Έριξαν δακρυγόνα στο πρόσωπό μου, με έσπρωξαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Μπο, 26 ετών, δείχνοντας τα κατακόκκινα μάτια της.

Το απόγευμα, περίπου 5.000 άνθρωποι έκαναν ειρηνική πορεία στην πόλη, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού της Σουηδίας, παλαιστινιακής καταγωγής, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό.

Related...Eurovision 2024: Μεγάλη νικήτρια η Ελβετία, 11η η Μαρίνα ΣάττιEurovision 2024: H Ολλανδία επισήμως εκτός τελικούEurovision: Πώς θα γίνει η ψηφοφορία μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας
Keywords
Τυχαία Θέματα