Eurovision: Όλοι τη σχολίασαν και όλοι την είδαν - Εσπασε ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελλάδα

Οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε εκτίθεται, σχολιάζεται! Αυτή είναι συνήθως η αιτιολογία -δικαιολογία πίσω από κάθε «κοινωνικό σχόλιο» που ακούγεται ή γράφεται, με την Eurovision να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα κοινού κουτσομπολιού, πριν και μετά την διοργάνωση.

Η συνάντηση στο Μάλμε της Σουηδίας άλλωστε, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς φέτος το παρασκήνιο ήταν πιο ενδιαφέρον από το προσκήνιο.

Κι ενώ όλοι σχολιάσαμε με ζήλο τις εμφανίσεις των τραγουδιστών, είπαμε τη

γνώμη μας για την Μαρίνα Σάττι και το ζάρι, κατακεραυνώσαμε (και ορθώς) τα χασμουρητά στη διάρκεια της συνέντευξης (που μας στοίχισαν πολλούς βαθμούς), κάναμε πολιτική ανάλυση για το Ισραήλ και κρίναμε ως κιτς το θεσμό, εντούτοις σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες μείναμε χθες κολλημένοι στην οθόνη μας.

Σε βαθμό που, όπως αναφέρει η ΕΡΤ,  τα ποσοστά αυτά δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν.

Τα κοντέρ των μετρήσεων «έπιασαν φωτιά», όπως οι φλόγες που ξεπήδησαν από το Malmö Arena, με το μηχανάκι της Nielsen να γράφει 82,3%, την ώρα των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, η μετάδοση του Τελικού της Eurovision μεσοσταθμικά έκανε ποσοστό τηλεθέασης 71,6% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο, καθώς τον παρακολούθησαν 2.806.000 τηλεθεατές, με την κάλυψη (για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.874.000.

Στους απίστευτους αυτούς αριθμούς πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 566.000 πολίτες που παρακολουθούσαν τον Τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή όχι από την τηλεόραση αλλά από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα.

Όταν η Μαρίνα Σάττι ανέβηκε στη, σκηνή η τηλεθέαση έφτασε το 71% και την παρακολούθησαν να το ερμηνεύει 3.400.000 τηλεθεατές.

Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών παρέμεινε, μάλιστα, συντονισμένη στην ΕΡΤ1 έως και το τέλος της απευθείας μετάδοσης, παρά την προχωρημένη ώρα.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της μετάδοσής τους από το δίδυμο των Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, η κάλυψη έφτασε μεσοσταθμικά το 83,5%, ενώ στις ηλικίες 18-34 που αποτελούν και το πιο φανατικό κοινό της Eurovision το 89%.

Τα θεαματικά ποσοστά τηλεθέασης της Eurovision έφεραν την ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση στους σχετικούς πίνακες με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τα ιδιωτικά κανάλια με μερίδιο 26,% και στο δυναμικό κοινό με 29,9%.

Η προσμονή για τον Μεγάλο Τελικό αποτυπώθηκε και στην εκπομπή «EUROVISION NIGHT», που παρουσίασε η Τζένη Μελιτά και προηγήθηκε της έναρξης του διαγωνισμού.

Η τηλεθέαση έφτασε το 27%, ενώ στο δυναμικό κοινό κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στο 31%.

Related...Eurovision: Μήπως τελικά βαριόμαστε πολύ;Η Μαρίνα, η Μαρίζα και τα απόνερα της EurovisionEurovision 2024: Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε η Μαρίνα Σάττι
Keywords
Τυχαία Θέματα