Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε - Έσκαψαν τρύπα βάθους 1.20 μέτρων

13 Μαΐου 2024, Baden-Württemberg, Offenburg: Σύμφωνα με τους ερευνητές, άγνωστος έσκαψε μια τρύπα βάθους περίπου 1,20 μέτρων στον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ωστόσο, ο άγνωστος δεν έφτασε μέχρι το φέρετρο του εκλιπόντος πολιτικού, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η αστυνομία και η εισαγγελία στο Όφενμπουργκ της περιφέρειας Όρτεναου του Μπάντεν.

Στόχος βανδαλισμού έγινε το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

στο κοιμητήριο της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Όφενμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με την εισαγγελία και την αστυνομία της περιοχής, άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα σήμερα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε την βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ κατήγγειλε την προφανή βεβήλωση του τάφου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «αηδιαστικό έγκλημα» και ζήτησε να τιμωρηθούν οι δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Βεβήλωσαν, Σόιμπλε - Έσκαψαν, 1 20,germania, vevilosan, soible - eskapsan, 1 20