Eurovision: Πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή που αποβλήθηκε

Ο Joost Klein από την Ολλανδία ερμηνεύει το τραγούδι Europapa κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. (

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος αποβλήθηκε δραματικά από τον διαγωνισμό λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, πιθανότατα

θα κατηγορηθεί για παράνομες απειλές, δήλωσε τη Δευτέρα η σουηδική αστυνομία.

Ο Γιόουστ Κλάιν δεν εμφανίστηκε σε δύο πρόβες την Παρασκευή και ο διοργανωτής του Διαγωνισμού, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά καταγγελία από «ένα θηλυκό μέλος του συνεργείου παραγωγής» του διαγωνισμού στη σουηδική πόλη Μάλμε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζίμι Μόντιν δήλωσε στο Associated Press ότι η έρευνά για το περιστατικό έχει ολοκληρωθεί και ότι η απόφαση για τις κατηγορίες θα πρέπει να ληφθεί ”εντός λίγων εβδομάδων”. Δεν διευκρίνισε τη φύση των απειλών για τις οποίες κατηγορείται ο Ολλανδός καλλιτέχνης.

Οι λεπτομέρειες για το τι συνέβη στα παρασκήνια είναι άγνωστες.

Η σουηδική ταμπλόιντ Aftonbladet ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ότι ο Κλάιν κάποια στιγμή αγχώθηκε από όλους τους φωτογράφους και τους ζήτησε να σταματήσουν να τραβούν φωτογραφίες. Όταν ένας φωτογράφος τον πλησίασε, σήκωσε το χέρι του με γροθιά και όρμησε στον φωτογράφο, ανέφερε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα Sydsvenska, μια εφημερίδα του Μάλμε, ανέφερε ότι το αδίκημα της απειλής συνήθως επιφέρει σε πρόστιμο μετά την καταδίκη.

«Αναμένουμε ότι πιθανότατα θα ασκηθεί δίωξη», δήλωσε ο Eμιλ Aντερσον, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT. Είπε επίσης ότι πιθανότατα θα ακολουθηθεί μια νομική διαδικασία «ταχείας νομικής δίωξης», καθώς το επεισόδιο δεν θεωρείται σοβαρό έγκλημα.

Ο μέσος χρόνος για την έρευνα σε περιπτώσεις ταχείας δίωξης στην Σουηδία είναι έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Ο αποκλεισμός της τελευταίας στιγμής ήταν πρωτοφανής στην 68χρονη ιστορία της Eurovision. Ο 26χρονος Ολλανδός τραγουδιστής και ράπερ ήταν το φαβορί των στοιχημάτων, αλλά και των οπαδών, με το τραγούδι του “Europapa”, μια αισιόδοξη euro-techno ωδή στην ποικιλομορφία των ηπείρων που αποτελεί επίσης φόρο τιμής στους γονείς του Κλάιν, οι οποίοι πέθαναν όταν ήταν παιδί.

Ο Kλάιν φέρεται να έχει ήδη εγκαταλείψει τη Σουηδία.

Την 68η έκδοση του διαγωνισμού κέρδισε ο Ελβετός Nemo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: H Ολλανδία επισήμως εκτός τελικούEurovision: Ενταση και συλλήψεις στο Malmö Arena στη διάρκεια του τελικού (Εικόνες)Eurovision: Όλοι τη σχολίασαν και όλοι την είδαν - Εσπασε ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision, Πιθανό, Ολλανδού,Eurovision, pithano, ollandou