Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό στην «καυτή» Τούμπα και συνεχίζει το κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ

Πτήση τίτλου

Ανετος κι ωραίος ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κούραση του Ολυμπιακού από την ευρωπαϊκή του επιτυχία, έβαλε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 στην Τούμπα, που τον καθιστά υποψήφιο πρωταθλητή, με την ΑΕΚ μοναδική του αντίπαλο πλέον στην κούρσα του τίτλου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Αστον Βίλα, αφήνοντας έξω τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της επίθεσης, τον Ελ Κααμπί, ενώ από την πλευρά του ο Λουτσέσκου έβαλε όλους τους ετοιμοπόλεμους βασικούς παίκτες, με σαφή στόχο το γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν πιο ουσιαστικός, πιο «φρέσκος» για το παιχνίδι, όχι βέβαια ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε αμυντικά, αλλά, όπως και να το κάνουμε, μια αρρυθμία παρουσιάστηκε, η οποία δεν μπορούσε να ξεπεραστεί, γιατί έλειπαν από το κέντρο ένας παίκτης-ορχήστρα, ο Φορτούνης, και ένας killer στην επίθεση.

Από μία ευκαιρία έχασαν οι δύο ομάδες, με Μασούρα και Κωνσταντέλια, πριν έρθει η φάση του 26′, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 έπειτα από σέντρα του Σάστρε, γύρισμα του Ζίφκοβιτς και απευθείας έξοχο πλασέ του Τάισον στη γωνία του Τζολάκη. Ο Λουτσέσκου «έσφιξε» την άμυνα, ο Κουλιεράκης ήταν επιβλητικός πίσω, ο Σβαμπ τσαμπουκάς στο κέντρο και οι Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας έκαναν σπουδαία πράγματα μπροστά. Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα με την είσοδο των Ποντένσε, Ελ Κααμπί, αλλά φαίνονταν η κούραση του πολυσκόρερ του και η νευρικότητα του πρώτου, ειδικά σε μάχες με τον Ζίφκοβιτς, με τον οποίο μάλωναν όπως η γάτα με το ποντίκι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Μέσα στη μετριότητα που βλέπαμε και μια σχετική πίεση του Ολυμπιακού, χωρίς μεγάλη ευκαιρία, ήρθε το 2-0 από τον Ζίφκοβιτς, που ήταν και η «ταφόπλακα» ψυχολογίας των Πειραιωτών. Στο φινάλε ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Καρβάλιο, όμως ο ΠΑΟΚ έφτασε στη σπουδαία νίκη, που τον καθιστά πλέον μοναδικό διεκδικητή του τίτλου, μαζί με την ΑΕΚ, στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Διαιτητής: Βίλι Ντελαζό (Γαλλία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ (80′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Ζίφκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (59′ Σαμάτα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Κίνι (66′ Αποστολόπουλος), Εσε, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Ορτα, Μασούρας (46′ Ποντένσε), Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Ναβάρο (46′ Ελ Κααμπί).

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, 2-0, Ολυμπιακό, Τούμπα, ΑΕΚ,paok, 2-0, olybiako, touba, aek