Οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Καλούν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες μετά τη Σκοπιανή πρόκληση

Την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόεδρος των Σκοπίων, που αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία». Ο Στέφανος Κασσελάκης, με οργισμένη ανακοίνωση, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη συμφωνία είτε να την καταγγείλει. «Ή τη θεωρείτε επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και την τηρείτε ή τη θεωρείτε κακή συμφωνία και φοράτε την περικεφαλαία σας και πάτε στους ομοϊδεάτες σας και την ακυρώνετε. Τα κόλπα κομμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξίσου οργισμένη ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Δημήτρη Μάντζο να χαρακτηρίζει την κίνηση της Σκοπιανής προέδρου «βαρύτατη πρόκληση», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες. «Αναμένουμε πλέον τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιδράσει στην πρόκληση, απαντώντας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, γνωστοποιώντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης μετά τη νίκη του VMRO, όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε ζητήσει την κατάργηση της συμφωνίας από την πλευρά της Αθήνας. «Να σταματήσει να είναι φιλοσκοπιανός και να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλιώς ακόμα μία φορά θα είναι φιλοσκοπιανός» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε χθες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φέρουν προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα