Πυρά κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση

Σκληρές ανακοινώσεις των κομμάτων κατά του πρωθυπουργού που εισέπραττε χωρίς να αντιδρά τις απανωτές σφαλιάρες του Ερντογάν

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση ακολούθησε τη θλιβερή εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εισέπραττε παγωμένος και χωρίς να αντιδρά τις απανωτές σφαλιάρες του Ερντογάν!

«Η σημερινή, νέα επίδειξη της τουρκικής προκλητικότητας από τον πρόεδρο Ερντογάν, που μίλησε ξανά για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη απέναντι σε έναν άβουλο, αμήχανο Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει

τους κινδύνους που συνεπάγονται η Ι.Χ. εξωτερική του πολιτική και το δόγμα του δεδομένου συμμάχου που εφαρμόζει, θέτοντας, με τη συστηματική της υποχωρητικότητα, σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας» ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι η επικοινωνιακή του διαχείριση «ανοίγει τον δρόμο στην Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, να γκριζάρει νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, να επαναφέρει το προκλητικό αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης σχολίασε οργισμένα: «Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες. Για εμάς η Συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και η βάρβαρη εισβολή του “Αττίλα”». Για την Ελληνική Λύση ο Κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι «ο Μητσοτάκης δεν έχει την αίσθηση του καθήκοντος για την υπεράσπιση των ιερών και οσίων του Ελληνισμού».

Εν τω μεταξύ κυριάρχησαν στον τουρκικό Τύπο η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα και η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα» συμφωνούσαν σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων, δίνοντας όμως στη συνέχεια τον τόνο της τουρκικής προεδρίας.

«Η απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη Χαμάς. Τον κοίταξε κατάματα και του εξήγησε πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» έγραψε η «Yeni Safak». «Δεν συμφωνούμε σε αυτό» έγραφε και η «Milliyet» αναφερόμενη στη διαφωνία των δύο ανδρών για τον χαρακτηρισμό της Χαμάς. Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Sozcu», που έγραφε πως «η αναφορά στη Χαμάς σφράγισε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν», με την εφημερίδα βέβαια να ακολουθεί τα ενημερωτικά… χνάρια των υπόλοιπων εντύπων της γείτονος. Ανάλογος και ο κεντρικός τίτλος της «Hurriyet», η οποία, αφού στάθηκε στο καλό κλίμα της συνάντησης, θέλησε να υπογραμμίσει αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για τον Ερντογάν. Τον ηγετικό ρόλο δηλαδή που επιχειρεί να διαδραματίσει στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συντασσόμενος στο πλευρό των μουσουλμάνων της περιοχής. Τέλος, και η «Sabah», αναφερόμενη στη συνάντηση των δύο ανδρών, στάθηκε στη διαφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τον εάν είναι ή όχι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς.

Τριπλό κάζο στα εθνικά λόγω της στάσης του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού

Κλοτσοσκούφι… Είναι η μόνη λέξη που εκφράζει τη θέση πρωτοφανούς διπλωματικής αδυναμίας στην οποία περιήλθε η χώρα εξαιτίας των ιδιωτικών επιλογών ενός ανεκδιήγητου πρωθυπουργού, οι οποίες δεν εφάπτονται με το πατριωτικό συμφέρον, αλλά, αντίθετα, υπηρετούν το προσωπικό προφίλ του. Μέσα σε ένα τριήμερο, η Ελλάδα δέχθηκε διαδοχικές προσβολές και απειλές στην εθνική της υπόσταση, ακόμα και από γείτονες πολιτικά ανυπόληπτους, οι οποίοι «τρώνε ψωμί» από τη χώρα μας, αλλά στρέφονται σαν τα ηλιοτρόπια στην Τουρκία, με την οποία ενισχύουν στρατηγικούς δεσμούς.

«Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν είναι μια κατάσταση που βλάπτει το έδαφος του διαλόγου και εμποδίζει την πρόοδό του» δήλωνε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο «ψευτοσουλτάνος» Ερντογάν, στρώνοντας το χαλί για την υποδοχή του Μητσοτάκη στην Αγκυρα. Δεν ζήτησε και πολλά… «Λύση πακέτο» σε πολιτική βάση, όπως παγίως διεκδικεί η Αγκυρα, όπου οι Τούρκοι θα βάλουν στο τραπέζι τις μεθοδικές διεκδικήσεις τους, με βάση το διμερές ισοζύγιο ισχύος, για να φτάνει η Ελλάδα μέχρι έξω από την Εύβοια και η πλευρά μας να δώσει ό,τι προαιρείται.

Ολα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ιδιαίτερης ευκαμψίας μπροστά στον Ερντογάν Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσαν να θολώσουν τα νερά για το πραγματικό «μενού» του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Και την ώρα, επίσης, που για να μη μείνει καμία αμφιβολία για τις τουρκικές προθέσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φιντάν, όπως έπραξε χθες κατάμουτρα στον Μητσοτάκη κι ο Ερντογάν, άνοιγε και πάλι θέμα «τουρκικής μειονότητας», αυτή τη φορά στην Ξάνθη.

Λίγες ώρες αργότερα από την Αθήνα ο Εντι Ράμα προχωρούσε σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό παραλήρημα, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να συγκρίνει τους συνεργάτες των ναζί Τσάμηδες με τους Αλβανούς μετανάστες της δεκαετίας του 1990, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα! «Σε όσους εδώ στην Ελλάδα ξαφνιάστηκαν ή στενοχωρήθηκαν λέω ότι δεν ήρθα να συναντήσω τους πρώην υπηρέτες τους, αλλά τους ισότιμους ιδιοκτήτες τους» μας είπε θρασύτατα, για να το εμπεδώσουμε ότι με τους Αλβανούς είμαστε συνιδιοκτήτες στην ίδια μας τη χώρα… Στα αλβανικά ΜΜΕ η δήλωσή του ήταν το πρώτο θέμα, με την εθνικιστική προβολή ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες όσο ανήκει στους Αλβανούς οι οποίοι βρήκαν στη χώρα μας τον μήνα που θρέφει τους ένδεκα…

Η τρίτη καρπαζιά στο σβέρκο του Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα της χώρας, ήρθε από τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο των Σκοπίων, την 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που ορκίστηκε ως πρόεδρος της «Μακεδονίας». Ούτε Βόρειας ούτε Νότιας, «Μακεδονίας» σκέτο. Και τώρα ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί να τηρήσει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρά, Μητσοτάκη,pyra, mitsotaki