Η μάνα της Κυριακής λύγισε από τον πόνο

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε η χαροκαμένη γυναίκα, καθώς είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις τις τελευταίες μέρες

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δεν άντεξε το αβάσταχτο πόνο για τον χαμό της κόρης της.

Η χαροκαμένη μάνα, που είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας Ελένη Τζούλη, κινήθηκε άμεσα η διαδικασία ώστε να μεταφερθεί σε δημόσια ψυχιατρική κλινική προτού προχωρήσει σε κάποια απόπειρα

κατά της ζωής της. Η γυναίκα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο δολοφόνος της κόρης της δηλώνει ότι δεν θυμάται τι έγινε και πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Βλέπω το αίμα της κόρης μου στον δρόμο, το αίμα το οποίο εγώ της έδωσα γεννώντας την, ανασαίνω την ανάσα την οποία της έδωσα γεννώντας την. Εκείνος λέει ότι δεν θυμάται. Εγώ, όμως, λέω ότι ποτέ δεν θα ξεχάσω» είχε αναφέρει σε σπαρακτικό χειρόγραφο μήνυμά της.

Πόρισμα

Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορά τις ευθύνες των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, όπου είχε απευθυνθεί η Κυριακή για βοήθεια, καθώς φοβόταν τις κινήσεις του πρώην συντρόφου της.

Οι αστυνομικοί που αδιαφόρησαν, με αποτέλεσμα η 28χρονη να μαχαιρωθεί βγαίνοντας από το τμήμα και μάλιστα μπροστά στα μάτια του αστυνομικού φρουρού την 1η Απριλίου, δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη για τις ποινικές και διοικητικές τους ευθύνες, προκαλώντας την αγανάκτηση των γονιών της Κυριακής. Η κωλυσιεργία στην απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς φαίνεται πως επέτεινε την κακή ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της άτυχης κοπέλας.

Αυτοκτονικές τάσεις

«Σαράντα ημέρες μετά τον άδικο χαμό της Κυριακής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, καμία πρόοδος. Βλέποντας όλα αυτά η μητέρα της, η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Η ίδια με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου εκμυστηρεύτηκε με απόλυτη ανατριχιαστική ηρεμία ότι μετά το μνημόσυνο της κόρης της θα δώσει τέλος στη ζωή της και πως ψάχνει τρόπο να το κάνει αναίμακτα, λέγοντας “θέλω να πάω να βρω το παιδί μου”. Αμεσα ενημέρωσα τον ψυχίατρο που την παρακολουθεί, ο οποίος διέγνωσε αυτοκτονικό ιδεασμό και συνέστησε να γίνει άμεσα η εισαγωγή της σε εφημερεύον ψυχιατρικό τμήμα» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας.

«Μου είπε “θα πάω για νοσηλεία και ελπίζω να επιστρέψω καλύτερα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να απαλύνουν τον πόνο μου”» πρόσθεσε η κυρία Τζούλη. Η δικηγόρος επισήμανε ότι για τον άμεσο εγκλεισμό της παρενέβη και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Στο μεταξύ προχθές τελέστηκε, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, το μνημόσυνο της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στα Ανω Λιόσια. «Θέλω στη μνήμη της κόρης μου και σε όλον αυτόν εδώ τον κόσμο, που είναι θλιμμένοι σήμερα εδώ, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Θέλω όλα τα παιδιά, όλα τα αγόρια, όλα τα κορίτσια, όλες οι γυναίκες, όταν έχουν πρόβλημα να μιλούν στους γονείς τους, στους φίλους τους και να μην έχουμε άλλο τέτοιο θύμα» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης 28χρονης κοπέλας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους τους ευάλωτους νέους και νέες. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να έχω την κόρη μου κοντά μου, θα της έλεγα με κάθε τρόπο ότι την αγαπώ πολύ, και το κυριότερο, θα την εκλιπαρούσα να μου μιλήσει για όσα περνάει, να μην τα κρατάει μέσα της» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακής,kyriakis