ΕΕ: Μειώθηκαν οι πτωχεύσεις-Αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το α'τρίμηνο

Μείωση των εταιρικών πτωχεύσεων κατά 0,8% σημειώθηκε στην ΕΕ κατά α' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,6% το ίδιο διάστημα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων αυξήθηκαν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές δραστηριότητες (5,2%), τις μεταφορές και κατασκευές (4,1%) και τη διαμονή και εστίαση (3,7%).

Αναφορικά

με τις πτωχεύσεις, οι τάσεις ήταν διαφορετικές μεταξύ των κλάδων, με μειώσεις να σημειώνονται στο εμπόριο (3%) και τις κατασκευές (1,2%), ενώ από την άλλη πλευρά οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στον κλάδο μεταφορών και αποθήκευσης (15,2%) και στη βιομηχανία (9,1%).

Την στιγμή που ο συνολικός αριθμός των πτωχεύσεων μειώθηκε ελαφρώς, υπήρχαν διαφορετικές τάσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Εξετάζοντας συγκεκριμένα τις πτωχεύσεις ανά δραστηριότητα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το Q1 του 2024 οι πτωχεύσεις μειώθηκαν σε δύο τομείς: το εμπόριο (-3,3%) και τις κατασκευές (-1,2%).

Από την άλλη πλευρά, οι ισχυρότερες αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων παρατηρήθηκαν στον τομέα των μεταφορών και αποθήκευσης (+15,2%) και της βιομηχανίας (+9,1%).

#eurostat #ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΝΕΩΝ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ #ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ_ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ #πρώτο_τρίμηνο
Keywords
Αναζητήσεις
ee-meiothikan-oi-ptochefseis-afxithikan-oi-engrafes-neon-epicheiriseon-to-atrimino.htm
Τυχαία Θέματα
Μειώθηκαν, -Αυξήθηκαν,meiothikan, -afxithikan