Επιλεκτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια- «Αγκάθι» η κινεζική αγορά ακινήτων

Σε στενό εύρος τιμών διακυμαίνονται σήμερα (14/5) οι περισσότερες μετοχές στις αγορές Ασίας-Ωκεανίας, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Νέες ανησυχίες στα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς ένα ακόμη μεγάλο όνομα στο χώρο των ακινήτων αθέτησε τις πληρωμές ομολόγων.

Οι περιφερειακές αγορές συντονίστηκαν με τις περιορισμένες κινήσεις της Wall Street, καθώς οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί για τυχόν σημαντικά στοιχήματα πριν από τις κρίσιμες ανακοινώσεις για τις τιμές καταναλωτή.

Οι κινεζικοί δείκτες υποχωρούν

περαιτέρω από τα υψηλότερα επίπεδά τους, που έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής για το 2024. Οι απώλειες οφείλονται κυρίως στην πτώση των μετοχών στην αγορά ακινήτων.

Η Agile Group βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της πτώσης. Η μετοχή της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, διολισθαίνει σχεδόν 15% μετά την ανακοίνωση της αθέτησης πληρωμών. Σημείωσε επίσης απότομη πτώση στις πωλήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024.

Οι ανησυχίες για μια ευρύτερη κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία σχετικά με τα σχέδια του Πεκίνου για μια μαζική έκδοση ομολόγων, η οποία συνεπάγεται περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα για τη χώρα. Επηρεάστηκε και η χρηματιστηριακή αγορά του Χονγκ Κονγκ, παρά τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών.

Το αίσθημα προς την Κίνα παραμένει επίσης δυσοίωνο, καθώς πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει περισσότερους εμπορικούς δασμούς κατά του Πεκίνου.

Ώθηση από το εκτόπισμα της SoftBank Group λαμβάνουν οι αγορές στην Ιαπωνία, μετά την στροφή του τεχνολογικού κολοσσού στα κέρδη σε τριμηνιαία βάση. Η ζημιά της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024 μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στις συναλλαγές της Τρίτης (14/5) ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,40% στις 38.317,50 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0,38% στις 7.720,90 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει οριακά 0,06% στις 3.146,22 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0,11% στις 9.662,54 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,07% στις 19.129 μονάδες. Άνοδο 0,16% καταγράφει ο Kospi στη Νότια Κορέα, ο οποίος διαπραγματεύεται στις 2.731,54 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές
Keywords
Αναζητήσεις
epilektikes-kiniseis-sta-asiatika-chrimatistiria--agkathi-i-kineziki-agora-akiniton.htm
Τυχαία Θέματα
Επιλεκτικές, - Αγκάθι,epilektikes, - agkathi