Γαλλία: Επίθεση σε βαν που μετέφερε κρατούμενο- Δύο νεκροί

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν σήμερα (14/5) το πρωί σε επίθεση που δέχθηκε η αστυνομική κλούβα τους κατά τη μεταγωγή ενός κρατουμένου από τη Ρουέν στην Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία. Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής, ένας εκ των οποίων είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πιθανόν ανάμεσά στους τραυματίες να είναι ένας από τους κακοποιούς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο κρατούμενος, επικεφαλής κυκλώματος

διακίνησης ναρκωτικών, με το ψευδώνυμο «η Μύγα» κατάφερε να διαφύγει. Στις 10 Μαΐου 2024 είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο του Εβρέ (Evreux) για ληστεία με διάρρηξη. Επίσης, θα δικαζόταν από δικαστήριο στη Μασσαλία για απαγωγή και παράνομη κράτηση που προκάλεσε θάνατο.

«Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν από πυρά» στη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας), «με όχημα που εμβόλισε» την αστυνομική κλούβα που μετέφερε έναν κρατούμενο, την ώρα που περνούσε από σταθμό διοδίων, διευκρίνισε αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα κακοποιών, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν είναι γνωστός και οι οποίοι χρησιμοποίησαν δύο οχήματα. Το ένα από τα οχήματα αυτά, αργότερα, βρέθηκε «απανθρακωμένο».

Διακόσιοι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας (…). Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι». Η δεξιά και ακροδεξιά αντιπολίτευση, κατηγορεί την κυβέρνηση, λέγοντας πως «η Γαλλία έχει γίνει ναρκοχώρα».

#Γαλλία #επίθεση #αστυνομία #κρατούμενος #σωφρονιστικοί_υπάλληλοι
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-epithesi-se-van-pou-metefere-kratoumeno--dyo-nekroi.htm
Τυχαία Θέματα