Γιάννης Διονάτος: Από γκρίνια αρκετή, από κέρδη μεγαλύτερα και για περισσότερους!

10:35 12/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η φετινή Πασχαλινή περίοδος καταγράφεται ως η μεγαλύτερη σε επίπεδο εξόδου από τα κορυφαία αστικά κέντρα της πατρίδας μας. Προς κάθε προορισμό, εντός και εκτός της Ελλάδος, με κάθε Μέσο (Ι.Χ., λεωφορείο, πλοίο, αεροσκάφος) και για αρκετές ημέρες. Στην τελευταία πτυχή έπαιξε (φυσικά) ρόλο και η «κολλητή» μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συνολικότερη εικόνα, πόσο μάλλον την ευρύτερη εικόνα.

Κάθε πιθανός -μα και απίθανος- προορισμός της χώρας μας βίωσε πληρότητα της τάξεως του 95% και άνω. Οι δε τοπικές επιχειρήσεις παντός είδους (λ.χ. διαμονή, διατροφή,

διασκέδαση, εν γένει αγορές) είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν, σε ένα κομβικό σημείο, προ της εισόδου στην χρονική περίοδο που αντιπροσωπεύει το high season της θερινής τουριστικής σεζόν.

Και όμως, για μια ακόμη φορά βρέθηκαν ορισμένοι να «γκρινιάξουν» για μια σειρά από ζητήματα που βίωσαν: Από την αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς και την απουσία περισσότερων διαθέσιμων ταμείων στα αντίστοιχα διόδια, μέχρι το επίπεδο της εξυπηρέτησης, την συμπεριφορά των εκεί επαγγελματιών, τις τιμές, τα ωράρια των μεταφορών κ.ο.κ.

Κερασάκι στην «τούρτα», οι… βαθυστόχαστες (μονόπλευρα χρωματισμένες και με έντονα υποκειμενικό υπόβαθρο) αναλύσεις έντονα ξεπερασμένων αναλυτών, στελεχών και δημοσκόπων, περί μιας Ελλάδος δυο ταχυτήτων, με την απουσία μεσαίας τάξης, τους έχοντες και τους μη κ.ά.

«Ανακαλύψεις» που ορισμένοι επιχειρούν να… σερβίρουν ως «πρωτόγνωρες», «φρέσκιες», «αποκαλυπτικές» και όποιο άλλο επίθετο θεωρούν πως εξυπηρετεί το αφήγημά τους. Στο οποίο κυριαρχούν η καταστροφή, η φτώχεια, η μιζέρια, τα μελανά χρώματα και το σκοτάδι εν τη ευρεία έννοια.

Αλήθεια, όσοι κινείστε στην αγορά -επιχειρηματίες, επαγγελματίες, στελέχη, ακόμη και εργαζόμενοι- έχετε μια τέτοια εικόνα κατάρρευσης της χώρας μας; Είναι δεδομένο πως η συντριπτική πλειοψηφία -ανεξαρτήτως του χρώματος των γυαλιών που φορούν- θα διαφωνήσει έντονα. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί να ανατρέξουν μιάμιση δεκαετία πίσω, προκειμένου να επανέλθουν στα μάτια τους οι παρακμιακές εικόνες που προσπαθούν να προωθήσουν και προβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα.

Όσοι, όμως, ζούμε στο παρόν, αντιμετωπίζοντας τα δεδομένα με ρεαλισμό και δίχως ατζέντες, οφείλουμε να βιώσουμε την πραγματικότητα με θετικό πρίσμα και αισιοδοξία, αξιοποιώντας το παρόν σημείο ώστε να προετοιμαστούν σε κατά το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια για την επερχόμενη θερινή σεζόν, η οποία από τουριστικής σκοπιάς αναμένεται «εκρηκτική» και μεγαλύτερη σε σχέση -ακόμη και- με την περσινή. Προς όφελος επιχειρήσεων, επαγγελματιών, εργαζομένων, κοινωνιών, αλλά και του ίδιου του κράτους.

Κάτι, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε με συνέπεια και ευθυκρισία, καθώς συμβάλλει σημαντικά σε ένα πιο ομαλό χειμώνα.

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-apo-gkrinia-arketi-apo-kerdi-megalytera-kai-gia-perissoterous.htm
Τυχαία Θέματα