Ρένα Κουβελιώτη: Η δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια ρεπορτάζ – Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών & το πρώτο της μήνυμα (φωτό)

Ρένα Κουβελιώτη: Η δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια ρεπορτάζ – Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών & το πρώτο της μήνυμα (φωτό)egakiTue, 05/14/2024 - 17:21

Επίθεση εν ώρα ρεπορτάζ δέχθηκε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, πριν από κάποιες μέρες.

Με αφορμή το περιστατικό η Ένωση Συντακτών επισημαίνει πως «η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rena Kouvelioti (@renakuvelioti)

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Το πρώτο μήνυμα της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας . Είμαι αρκετά καλά ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη .

— Rena kouvelioti (@KouveliotiRena) May 14, 2024

Πριν λίγη ώρα, η δημοσιογράφος προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση στο twitter αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε. «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι αρκετά καλά ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη» έγραψε στο πρώτο της μήνυμα η Ρένα Κουβελιώτη.

Η δημοσιογράφος είναι ενεργή και μάχιμη στο ρεπορτάζ για λογαριασμό του Alpha. Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται καθημερινά, πολλές ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε επιστάμενα με δύο συγκεκριμένες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Η μια υπόθεση ήταν η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και η άλλη ο θάνατος του χάσκι, Όλιβερ στην Αράχωβα.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/20_3.png?itok=Y6waOC7B
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρένα Κουβελιώτη, Ένωσης Συντακτών,rena kouvelioti, enosis syntakton