Πολιτιστικός χώρος ολόκληρο το ακίνητο της Κεραμικής στο Μαρούσι – Τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην 9η τακτική συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Το Δ.Σ. ενέκρινε την εισήγηση για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου με τον χαρακτηρισμό «πολιτιστικός χώρος» και στο υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου της Κεραμικής, εμβαδού 911,17 τ.μ.

Σημειώνεται ότι

ο παραπάνω χώρος χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, η οποία επένδυσε σε αυτόν ώστε να γίνει ένας εμβληματικός πολιτιστικός χώρος. Σήμερα, στους χώρους της Κεραμικής Αμαρουσίου υλοποιούνται επιδείξεις, εκθέσεις κεραμικών και γίνεται εκπαίδευση των κεραμιστών και αγγειοπλαστών ΙΕΚ, που ήδη λειτουργεί με παράλληλη ανάπτυξη καινοτομιών που βασίζονται στην παράδοση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαβίβαση του σχετικού φακέλου στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να κηρυχθούν ως διατηρητέα τόσο το κτήριο, όσο και ο περιβάλλων χώρος, λόγω του χαρακτήρα της χρήσης.     

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η ταυτότητα του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, καθώς αποτελεί τοπόσημο  για τους Μαρουσιώτες, τους κεραμίστες και το σύνολο της πόλης, που συνδέεται με την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής και αγγειοπλαστικής και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Αναφορικά με το ακίνητο, κύριο μέλημα του Δήμου αποτελεί η δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου, έτσι ώστε να παραμείνει ο χώρος της κεραμικής ζωτικός για την κεραμούπολη της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς σημαίνει πολλά για τους δημότες της. Άλλωστε, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του Δήμου  και του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής είναι αδιάλειπτη και συνεχής.

Στόχος είναι στον συγκεκριμένο χώρο να λειτουργεί και Βιωματικό Μουσείο, χώρος έκθεσης κεραμικής τέχνης και εν γένη να έχει χρήση πολιτισμού. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα για τη διοργάνωση δράσεων που αφορούν τις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής, καθιστώντας τον συγκεκριμένο χώρο «εστία πολιτισμού και κεραμικής τέχνης».              

The post Πολιτιστικός χώρος ολόκληρο το ακίνητο της Κεραμικής στο Μαρούσι – Τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα