Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας: Η ΕΡΙΟΤΕΚ και οι παιδικοί σταθμοί της πόλης στο επίκεντρο

Το θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ και τα προβλήματα των παιδικών σταθμών της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων που έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της, για το θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ «αποδείχτηκε είναι πως εδώ και 20 και πλέον χρόνια δεν υπήρχε η πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, ώστε να προχωρήσει η απαλλοτρίωση του χώρου και να φτιαχτούν σχολεία», ενώ για το θέμα

των παιδικών σταθμών, υπερψήφισε την κατάργηση των τροφείων, αλλά, όπως σημειώνει, «πολλές δεκάδες παιδιών μένουν κάθε χρόνο εκτός σταθμών, στον Δήμο μας οι σταθμοί είναι ελάχιστοι (μόλις 5) με βάση τον πληθυσμό και τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται και εντείνεται η αβεβαιότητα που ζουν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι σε αυτούς, καθώς πολλοί είναι συμβασιούχοι».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση τη παράταξης:

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε πως στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και του ιδιοκτήτη της ΕΡΙΟΤΕΚ, Μήτση, αυτό που για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε είναι πως εδώ και 20 και πλέον χρόνια δεν υπήρχε η πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, ώστε να προχωρήσει η απαλλοτρίωση του χώρου και να φτιαχτούν σχολεία για τους μαθητές του Δήμου μας. Δηλαδή, δεν δόθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα από κυβερνήσεις και Δήμο για να γίνει η απαλλοτρίωση και να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της Νέας Ιωνίας.

Άρα, χρήματα υπάρχουν όταν αφορά σε εξοπλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όταν επίσης αφορά επιχειρηματικά και άλλα ξένα προς τον λαό συμφέροντα, όταν όμως πρόκειται για τις ζωτικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, τότε πολύ απλά είναι «εκτός προτεραιοτήτων» και «εκτός δημοσιονομικών αντοχών». Ας σκεφτεί μόνο κανείς πως η φρεγάτα «Ύδρα» που έχει στείλει η κυβέρνηση στην Ερυθρά θάλασσα -στο στόμα του λύκου- για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, κοστίζει κάθε μέρα στον λαό, 500.000 ευρώ… Πολύ παραπάνω, δηλαδή, από τα λεφτά που δίνονται όλη τη χρονιά για τα σχολεία της Νέας Ιωνίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, καθώς ανακυκλώνει και ενισχύει την υποστελέχωση του εργατικού δυναμικού του Δήμου, ενώ συνεχίζει να χτυπά το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπερψήφισε την πρόταση για κατάργηση των τροφείων για τα νήπια, που οι οικογένειές τους δεν παίρνουν voucher, τονίζοντας, φυσικά, πως τα τεράστια προβλήματα των παιδικών σταθμών παραμένουν, πολλές δεκάδες παιδιών μένουν κάθε χρόνο εκτός σταθμών, στον Δήμο μας οι σταθμοί είναι ελάχιστοι (μόλις 5) με βάση τον πληθυσμό και τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται και εντείνεται η αβεβαιότητα που ζουν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι σε αυτούς, καθώς πολλοί είναι συμβασιούχοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να στηθεί προτομή του Ν. Πλαστήρα στο κέντρο της Νέας Ιωνίας ως θεμελιωτή της πόλης. Μάλιστα, από τον δήμαρχο ειπώθηκε πως αυτό αποκαθιστά την «ιστορική αλήθεια»… Η ιστορική αλήθεια, βεβαίως, είναι πως ο Ν. Πλαστήρας βαρύνεται μεταξύ άλλων για την εκτέλεση του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, για το ότι επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ και έστειλε εκστρατευτικό σώμα στην Κορέα, για το ότι το 1941 έλεγε πως «καλύτερα είναι να φτιαχτεί φιλογερμανική κυβέρνηση…». Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να φτιαχτεί άγαλμα για τον ανώνυμο πρόσφυγα, καθώς αυτό συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την ψυχή και την καρδιά των 100 χρόνων της εργατούπολης της Νέας Ιωνίας.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ενημερωθεί για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Αναπήρων στην Καλογρέζα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μιας ολόκληρης γειτονιάς, που έτσι κι αλλιώς στερείται ελεύθερων χώρων, αλλά και την απελπισία τόσων καταστηματαρχών. Η δημοτική αρχή αποδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση και είπε πως η ενημέρωση που έχει από τον εργολάβο είναι πως η πλατεία θα είναι έτοιμη τον Ιούνη.

The post Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας: Η ΕΡΙΟΤΕΚ και οι παιδικοί σταθμοί της πόλης στο επίκεντρο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Ν, Ιωνίας, ΕΡΙΟΤΕΚ,laiki syspeirosi n, ionias, eriotek