Φιλίππα Μιχάλη (NN Hellas): Θέλουμε να παραμείνουμε ηγέτες στην αγορά – Μέρισμα για πρώτη φορά

Το όραμά της για το μέλλον της NN Hellas μοιράστηκε στο ετήσιο συνέδριο της ασφαλιστικής στο κέντρο Ελληνικού Κόσμου και δεύτερο από την θέση της CEO η Φιλίππα Μιχάλη, η οποία δήλωσε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά, η εταιρεία κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της θα δώσει μέρισμα στους μετόχους.

Η CEO

της NN Hellas τόνισε ότι στόχος είναι η εταιρεία να παραμείνει ηγέτης στην ασφαλιστική αγορά, ενώ επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν ορίζοντα εικοσαετίας.

Η κ. Μιχάλη αναφέρθηκε σε μια σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής και η ελληνική οικονομία. Γεωπολιτικές αβεβαιότητες, κλιματική κρίση και φυσικά το δημογραφικό ζήτημα, ενώ στάθηκε ξανά στο πόσο χαμηλά βρίσκεται η ασφαλιστική διείσδυση στη χώρα μας.

Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξη καθώς υπάρχουν αρκετές θετικές εξελίξεις όπως η ανοδική πορεία του ελληνικού ΑΕΠ, η παρατηρούμενη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα και τα μικρά έστω βήματα που γίνονται στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Διατηρεί τα πρωτεία

Όπως είπε η ίδια, η εταιρεία, διατήρησε την πρώτη θέση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά στο μέτωπο της παραγωγής, καθώς έφτασε τα 882 εκατ. ευρώ σε ασφάλιστρα. Επίσης το 2023 η NN Hellas κατέβαλε στους πελάτες ποσά που αθροιστικά ξεπέρασαν τα 650 εκατ. ευρώ, σημείωσε υψηλότερη κερδοφορία σε σύγκριση με το 2022 (προ φόρων αποτέλεσμα από τα 9,3 στα 24,3 εκατ. ευρώ, παραγωγή 881,9 από 884,4 εκατ. ευρώ) ενώ προχώρησε και στη διανομή μερίσματος για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον οικονομικό διευθυντή Gabor Szegedi να προβλέπει ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Διονύσης Νοδάρος, Εμπορικός Διευθυντής της NN Hellas, αποκάλυψε ότι η συνολική παραγωγή της εταιρείας για το 2023 έφτασε τα 882 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αποκλειστικά στον κλάδο Ζωής και Υγείας. Ακόμα υπογράμμισε πως οι καιροί αλλάζουν και πως έχουν χρέος στην NN να μπορέσουν να συμπεριλάβουν τη τεχνητή νοημοσύνη αλλά και να φτιάξουν ενεργά το πλαίσιο της δουλειάς με βάση τις αλλαγές των καιρών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η κα Χριστίνα Λεϊμονή, επικεφαλής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, στο πλαίσιο του συνεδρίου τόνισε πως η μεγαλύτερη αλλαγή που αντιμετωπίζει η εποχή μας με το GenerativeAI είναι η εξωστρέφεια του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Παράλληλα έκανε λόγο για μια νέα πλατφόρμα που θα λανσάρει η Microsoft, η οποία θα μπορεί, όπως έφερε σαν παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο να αποτελέσει βοηθό του νοσηλευτή και να ελέγχει αλλά και να προτεραιοποιεί την φροντίδα που χρειάζεται ο εκάστοτε ασθενής με βάση το ιστορικό του, το οποίο θα αποθηκεύεται και θα εμφανίζεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνεται πολλές φορές από τον ίδιο τον ασθενή.

Τα αποτελέσματα της NN

Τα κέρδη προ φόρων της NN Hellas υπερδιπλασιάστηκαν το 2023, καθώς ανήλθαν στα 24,3 εκατ. ευρώ από 9,3 εκατ. ευρώ το 2022.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα 47,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 16,2 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το λειτουργικό αποτέλεσμα των 31,7 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο υψηλότερο περιθώριο κέρδους των ασφαλιστικών συμβολαίων, στα υψηλότερα έσοδα από επενδύσεις και στις μεγαλύτερες αμοιβές από τα επενδυτικά συμβόλαια της πρώην NN Hellas II.

Τα Βασικά Ίδια Κεφαλαία της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 41,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τεχνικές Προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 321 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται στη νέα παραγωγή του έτους 2023 τόσο λόγω της πώλησης νέων συμβολαίων εντός της χρονιάς όσο και λόγω ανανεώσεων συμβολαίων στα οποία εφαρμόζονται όρια συμβάσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Σημαντική αύξηση κατά 9,2% στα έσοδα του Ομίλου – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα Τσαμάζ

JP Morgan κατά Καρώνη: «Είναι ανόητος και κερδοσκόπος» – Σφοδρή σύγκρουση στο Λονδίνο

Anglo American: Αποχωρεί από την εξόρυξη διαμαντιών και πλατίνας για να αποκρούσει την BHP Group

Keywords
Αναζητήσεις
filippa-michali-nn-hellas-theloume-na-parameinoume-igetes-stin-agora--merisma-gia-proti-fora.htm
Τυχαία Θέματα