Coppa Italia: «Η Βασίλισσα της επαρχίας» απειλεί την πολυνίκη Γιουβέντους (pics)

Αταλάντα και Γιουβέντους διεκδικούν τον θρόνο. «Η Βασίλισσα της επαρχίας», όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι ίδιοι οι οπαδοί της και η πολυνίκης του θεσμού (14 τρόπαια), «Γηραιά Κυρία», στον 77ο τελικό που όπως πάντα τα τελευταία διεξάγεται στο Στάδιο «Ολίμπικο». Εξαίρεση αποτέλεσε η διοργάνωση του 2021, όταν η τελευταία πράξη της διοργάνωσης μεταξύ της Αταλάντα και της Γιουβέντους διεξήχθη στο στάδιο «Mapei».

Με πολύ καλές επιδόσεις σε όλες τις διοργανώσεις εφέτος, η ομάδα του Γκασπερίνι καλείται επιτέλους να καρπωθεί τα οφέλη μιας ακόμη σεζόν ως

πρωταγωνίστρια. Στο Μπέργκαμο θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός τροπαίου, το οποίο τους ξέφυγε σε τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις που έφτασε στον τελικό στο πρόσφατο παρελθόν. Μια ευτυχή κατάληξη, θα μπορούσε επιτέλους να δώσει ικανοποίηση στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τον Γκασπερίνι και τους παίκτες του. Η μέχρι τώρα πορεία στη διοργάνωση είναι εξαιρετική, όπως και στο πρωτάθλημα (βρίσκεται μία ανάσα από την έξοδο στο Champions League) αλλά και το Europa League (παίζει στον τελικό).
Για να φτάσει μέχρι τον τελικό της Ρώμης, η Αταλάντα απέκλεισε στη φάση των «16» με σκορ 3-1 τη Σασουόλο, στα προημιτελικά, πήρε την πρόκριση με μεγάλη νίκη 2-1 στο «Σαν Σίρο» επί της Μίλαν και τέλος στα ημιτελικά, έχασε από τη Φιορεντίνα 1-0 στον πρώτο αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», αλλά στη ρεβάνς θριάμβευσε με σκορ 4-1.

ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΡΟΠΑΙΑ…
Απίστευτο αλλά αληθινό, η επιτυχία επί της Αταλάντα στον τελικό του Coppa Italia την περίοδο 2020/21, είναι ο τελευταίος τίτλος στην τροπαιοθήκη της Γιουβέντους. Απίστευτο για έναν σύλλογο που έχει συνηθίσει να κερδίζει τρόπαια. Από τότε που επέστρεψε στον πάγκο της Γιουβέντους ο Αλέγκρι, δεν έχει φέρει κανένα τρόπαιο. Τώρα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει επιτέλους, στο τέλος μιας γλυκόπικρης χρονιάς, κατά την οποία η ομάδα του Τορίνο πέρασε από την έξαρση για τη μάχη του Scudetto με την Ίντερ, στην κριτική για την πτώση της απόδοσης της στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και για το βαρετό παιχνίδι που παρουσίασε, ως επί το πλείστον, στον αγωνιστικό χώρο.

Η Γιουβέντους έφτασε στον τελικό με μεγάλο κύρος, με δύο ηχηρές προκρίσεις, αρχικά στη φάση των «16» κόντρα στη Σαλερνιτάνα (6-1) και στη συνέχεια στα προημιτελικά κόντρα στη Φροζινόνε (4-0). Στα ημιτελικά, μετά τη νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς επί της Λάτσιο, ο Μίλικ ήταν αυτός που έκανε πιο γλυκιά την ήττα στη ρεβάνς (2-1), με το γκολ της πρόκρισης να επιτυγχάνεται λίγα λεπτά πριν από το τέλος.

Και τα δύο μεταξύ τους ματς εφέτος στο πρωτάθλημα, δεν ανέδειξαν νικητή. Το πρώτο παιχνίδι έληξε 0-0 στο Μπέργκαμο και στη ρεβάνς, στην έδρα της Γιουβέντους, ο αγώνας έληξε με το εντυπωσιακό 2-2. Αταλάντα και η Γιουβέντους θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στον τελικό του Coppa Italia, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους αναμέτρηση τη σεζόν, 2020/21. Ο Γκασπερίνι ήταν ήδη στο τιμόνι των «μπεργκαμάσκι», ενώ ο Πίρλο ήταν στον πάγκο των «μπιανκονέρι». Το τρόπαιο πήγε στο Τορίνο, με νίκη 2-1 για τη Γιουβέντους, η οποία προηγήθηκε με γκολ του Κουλουσέφσκι, με το ημίχρονο να τελειώνει 1-1, με γκολ του Μαλινόφσκι. Το καθοριστικό τέρμα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πίρλο, το πέτυχε ο Κιέζα στο 73ο λεπτό.

Gianluca Scamacca has been voted Atalanta player of the month for April. Well deserved. Congratulations Gianluca! pic.twitter.com/ofCfh9qG4Z

— Atalanta BC News (@AtalantaBC_News) May 8, 2024

«ΒΑΡΥ» ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΣΚΑΜΑΚΑ
Αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε ένα ψεγάδι σε αυτή τη μαγική στιγμή της Αταλάντα, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε τον Τζιανλούκα Σκαμάκα. Ο ηγέτης της επίθεσης της Αταλάντα και πρώτος σκόρερ της με 17 γκολ συνολικά (με 6 ασίστ), θα χάσει στην τον τελικό με τη Γιουβέντους. Το νούμερο «90» των «νερατζούρι» δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του απέναντι στους «μπιανκονέρι», μια απουσία που μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως σημαντική, καθώς ο 25χρονος επιθετικός έχει αναδειχτεί σε ηγετική μορφή της ομάδας, καθώς και σε καταλύτη όλων των επιθετικών πλάνων των «μπεργκαμάσκι». Το να τον στερηθεί σε μια τόσο σημαντική βραδιά ο Γκασπερίνι, δεν θα είναι καθόλου εύκολο στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τροπαίου.

Focus now Wednesday's Cup final pic.twitter.com/d5TOs2LW2P

— JuventusFC (@juventusfcen) May 13, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα