Super League: Όλα τα σενάρια τίτλου

Με μια πολύ πειστική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό και έγινε ο κύριος διεκδικητής του τίτλου, μετά την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Η Ένωση διατηρεί να έχει την τύχη στα χέρια της, αλλά όλες οι ομάδες έχουν αρκετές ή λιγότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Παρακάτω είναι τα σενάρια της κάθε ομάδας

που μπορεί να την κάνει πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν.

ΑΕΚ: Η τύχη στα χέρια της

Η ΑΕΚ παραμένει στη πρώτη θέση με 75 βαθμούς, όντας στο +1 από τον ΠΑΟΚ, στο +4 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από τον Ολυμπιακό. Με 2/2 απέναντι στους “ερυθρόλευκους” και την Λαμία παίρνει πρωτάθλημα. Με 1/2 νίκες, η Ένωση χρειάζεται τον ΠΑΟΚ να “στραβοπατήσει” απέναντι σε Παναθηναϊκό ή τον Άρη. Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ υπερισχύει των άλλων ομάδων σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΠΑΟΚ: Περιμένει “δώρο” του Ολυμπιακού

Με την νίκη του στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 74 βαθμούς κι είναι ίσως η μοναδική ομάδα με ρεαλιστικές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Με 2/2 νίκες ο “Δικέφαλος” χρειάζεται την ΑΕΚ να χάσει βαθμούς στα παιχνίδια της με Ολυμπιακό στο Φάληρο ή με την Λαμία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αν θεωρήσουμε πως η ΑΕΚ θα κερδίσει τελευταία αγωνιστική την ομάδα της Φθιώτιδας, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται “δώρο” του Ολυμπιακού για να στεφθεί πρωταθλητής. Στις ισοβαθμίες, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αλλά όχι της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Με λιγότερες αλλά υπαρκτές πιθανότητες

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις περισσότερες ελπίδες του για τίτλο την προηγούμενη αγωνιστική, στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη. Οι ελπίδες για κατάκτηση υπάρχουν, αλλά πρέπει η ΑΕΚ να κάνει το 0/2 απέναντι σε Ολυμπιακό και Λαμία, με το “τριφύλλι” να πρέπει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο. Στις ισοβαθμίες, ο Παναθηναϊκός υπερισχύει μόνο του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Μπορεί να ελπίζει αλλά…

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι”, όπως και ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται να κερδίσει τα δύο παιχνίδια απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, να ελπίζει σε γκέλα της ΑΕΚ απέναντι στην Λαμία και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν βαθμό από τα εναπομείναντα παιχνίδια με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο “Βικελίδης”. Αυτό γίνεται γιατί ο Ολυμπιακός δεν υπερισχύει σε καμία βαθμολογία.

Δείτε αναλυτικά, τις τρεις (3) περιπτώσεις που ίσως κρίνουν το πρωτάθλημα ή μία θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου στη Stoiximan Super League σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων:

1) Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους ματς (τόσο στα πλέι οφ όσο και στην κανονική διάρκεια).

2) Η διαφορά τερμάτων που προκύπτει για τις ομάδες που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους ματς (τόσο στα πλέι οφ όσο και στην κανονική διάρκεια).

3) Η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα