Επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες

Το πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής του Ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε. Τέσσερις ομάδες που έχουν τεράστια ιστορία στην Ελλάδα πήραν την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου (Super League 2). Αυτές οι ομάδες ήταν οι Πανιώνιος, Καβάλα, Παναργειακός και Εθνικός Νέου Κεραμειδίου.

Πανιώνιος:

Μια

ομάδα που είχε συνεχόμενη παρουσία στις επαγγελματικές κατηγορίες από το 1979 μέχρι και το 2020 ήταν ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε αποτελέσει «φυτώριο» ποδοσφαιριστών για τις μεγάλες ομάδες της Super League. Μερικοί εξ αυτών ήταν οι Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Σαραβάκος, Θωμάς Μαύρος και Δημήτρης Ναλιτζής. Ωστόσο, ήταν πολλά τα οικονομικά προβλήματα που είχαν οι «κυανέρυθροι» τα τελευταία χρόνια και η ομάδα της Πλατείας έφτασε να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη τερμάτισε πρώτη στον Δ’ όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας στην Ελλάδα. Ο Πανιώνιος σε 34 αγωνιστικές είχε απολογισμό 26 νίκες, 4 ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα, πήρε την άνοδο στη Super League 2, όταν επικράτησε με 5-0 του Ελλοπιακού. Με πολλούς παίκτες από την ακαδημία της Πλατείας αλλά και από παίκτες οι οποίοι διέθεταν και εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, όπως ο Ποτουρίδης, ο Γροντής και ο Αρναρέλλης.

Καβάλα:

Μια ομάδα, η οποία κατέγραψε την τελευταία παρουσία της στη Super League το 2010 και υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους Έκτοτε, η Καβάλα υποβιβάστηκε στη Super League 2 (τότε football league), αλλά λόγω πολλών οικονομικών προβλημάτων βρέθηκε να αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική. Μετά από τεράστια περιπλάνηση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η Καβάλα πήρε την άνοδο στη Super League 2 το 2019. Τη σεζόν 2021-22 η Καβάλα έκανε πολλές μεταγραφές παικτών 15-18 χρονών, αλλά ενισχύθηκε και με έμπειρους παίκτες. Ωστόσο, η παραμονή στη Super League 2 δεν επιτεύχθηκε. Τη σεζόν 2022-23 η Καβάλα αγωνίστηκε στη Γ’ εθνική. Την περσινή σεζόν έχασε για μόλις 4 βαθμούς την πρωτιά αλλά και τη συμμετοχή στα playoffs ανόδου για την επιστροφή στη Super League 2. Αντίθετα, τη φετινή σεζόν, η Καβάλα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 97 βαθμούς, πετυχαίνοντας 21 νίκες και μια ήττα πανηγυρίζοντας την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, έχοντας προπονητή τον Τίμο Καβακά, αλλά και τον Λευτέρη Αστρά, αλλά και τον Τάσο Λαγό στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Παναργειακός:

Ο Παναργειακός έχει αγωνιστεί περισσότερες φορές στη δεύτερη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου (16), ποτέ όμως δεν αγωνίστηκε στην πρώτη εθνική. Αγωνίστηκε στη β’ εθνική από το 1965 έως το 1975. Πιο πολύ όμως αγωνίστηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τη φετινή σεζόν με τον Γιώργο Βαζάκα στον πάγκο της πήρε την άνοδο στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια.   

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου:

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει συμμετάσχει σε επαγγελματική κατηγορία. Η πρώτη συμμετοχή σε εθνική κατηγορία καταγράφτηκε τη σεζόν 2020-21, στην οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση με 25 βαθμούς. Την επόμενη σεζόν η πορεία του Εθνικού δεν ήταν ικανοποιητική, καθώς παρέμεινε στην κατηγορία για έναν βαθμό. Τη σεζόν 2022-23 ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου είχε καθιερωθεί στις υψηλές θέσεις, έχοντας πολύ καλό υλικό στις τάξεις του. Τον Φεβρουάριο του 2023 ανέλαβε την ομάδα ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής του Απόλλων Λάρισας και του Π.Ο. Ελασσόνας, Βαγγέλης Μόρας. Η φετινή σεζόν της ομάδας της Πιερίας ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση παίρνοντας την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες για πρώτη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστροφή,epistrofi