«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα έρχονται από την Πέμπτη και μετά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Ενδεικτικά, σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ευνοώντας τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας

στο αίσθημα δυσφορίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη στα βόρεια και τα ορεινά περιμένουμε νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 23 με 25 βσθμούς. Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα νέουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη αναμένονται κάποιες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι νοτιάδες θσ φθάσουν έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς στα δυτικά.

Πηγή: News.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα