Πάσχα θριάμβου στη Μπολόνια

Η Κίντερ Μπολόνια έχοντας κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της νεοσύστατης διοργάνωσης νικώντας σε σειρά πέντε αγώνων την Ταουγκρές φιλοξενεί το φάιναλ φορ έχοντας και την ομάδα με το πλέον φανταχτερό ρόστερ. Οι αγώνες ορίζονται Μεγάλη Παρασκευή και Κυριακή του Πάσχα αντίστοιχα στην έδρα των Ιταλών το παλαμαλαγκούτι. Στους ημιτελικούς οι αμφιτρύωνες του φάιναλ φορ κερδίζουν στον

εμφύλιο τη Μπενετόν Τρεβίζο, ενώ ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να επιβληθεί με 83-75 της Μακάμπι που του είχε στερήσει τον τίτλο στη Σουπρολίγκα ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο τελικός της 5ης Μαϊου μοιάζει άνισος αφού ο Παναθηναϊκός έχει μεν ένα πολύ δυνατό ρόστερ αλλά απέναντι του είναι μια ομάδα ολ σταρ με επικεφαλής τον Μανού Τζινόμπιλι που ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το Σαν Αντόνιο και τη μεγαλη καριέρα που τον περίμενε στο ΝΒΑ. Η Μπολόνια μέσα σε αποθέωση από την πλειοψηφία των 9.000 φιλάθλων που ήταν στο πλευρό της προηγείται με 48-40 στο ημίχρονο αλλά η διαφορά θα καλυφθεί από τους….πάγκους. Σε μια από τις καλύτερες βραδιές της λαμπρής καριέρας του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίνει κόμπο τη Μπολόνια στο δεύτερο μέρος με μια σειρά από αμυντικά και επιθετικά τρικ.

Ο Λάζαρος Παπαδόπόυλος γεμίζει τις δύο ρακέτες, ενώ ο ασταμάτητος Κουτλουάι σκοράρει 22 πόντους. Ο Παναθηναϊκός ξεπερνάει ανώδυνα τη μεγάλη εμφάνιση του Τζινόμπιλι που σκόραρε 27 πόντους με τον MVP του φάιναλ φορ σημερινό πρόεδρο της Ευρωλίγκας Ντέγιαν Μποντιρόγκα να είναι παντού και να κάνει τα πάντα. Με 21 πόντους, 7 ριμπάουντς και 4 ασίστείναι ο παίκτης του αγώνα στο τελευταίο διεθνές παιχνίδι που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πρόλαβε όμως πριν αποχωρήσει να ράψει στη φανέλα της ομάδας το τρίτο ευρωπαϊκό αστέρι. Ο Μποντιρόγκα είχε 26 πόντους και 9 ριμπάουντς στον ημιτελικό με τη Μακάμπι σε ένα φάιναλ φορ που έφερε αγωνιστικά τη σφραγίδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα