Τσιτσιπάς – Τζάρι 1-2: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε τον αγώνα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δε δυσκολεύτηκε στα δύο πρώτα service game του και εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία για break κάνοντας το 3-1. Κάτι που ήταν και αρκετό για να φτάσει και στην κατάκτηση του πρώτου set με 6-3.

Στο δεύτερο set ο Χιλιανός τενίστας βρήκε το καλό του πρώτο service και δε δέχθηκε ιδιαίτερη απειλή, παρά μόνο στο έβδομο game

του set που βρέθηκε με τριπλό break point και την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, αντέδρασε υποδειγματικά κατακτώντας τους επόμενους πέντε πόντους. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχασε ξανά την ευκαιρία στο 11o game να «πάρει κεφάλι» στο set, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια δύο ακόμη break point. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν κατάφερε να «κρατήσει» το δικό του service και να στείλει το ματς στο tie break, χάνοντας το 12o game και το δεύτερο set με 7-5.

Στο καθοριστικό τρίτο set, ο Τσιτσιπάς που αν και «έσπασε» πρώτος το service του αντίπαλου του για το 2-1, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Τζάρι το πήρε αμέσως πίσω και με εκπληκτικά χτυπήματα με το forehand, έβαλε δύσκολα στο παιχνίδι του Έλληνα τενίστα. Τη χαριστική βολή την «έριξε» στο σημαντικότερο σημείο του ματς. Ο «Στεφ» σέρβιρε για να μείνει στο set, αλλά ο Νίκολας Τζάρι είχε αντίθετη άποψη. Έκανε το πολυπόθητο break και πήρε τη νίκη–πρόκριση με 2-1 σετ (3-6,7-5, 6-4).

Αντίπαλος στα ημιτελικά του Χιλιανού τενίστα θα είναι ο Αμερικανός, Τόμι Πολ που επικράτησε ύστερα από δύο ώρες και 43 λεπτά του Χούμπερτ Χούρκατς με 2-1 σετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα