Ο Ολυμπιακός, το Europa League και ο τελικός κίνητρο στη Χώρα των Βάσκων – Παιχνίδια της τύχης

Ο Ολυμπιακός, το Europa League και ο τελικός στη Χώρα των Βάσκων και το σπίτι του Βαλβέρδε.

Στις 29 Μαΐου, ο Ολυμπιακός

δίνει τον κρισιμότερο αγώνα της ιστορίας του, στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena, απέναντι στη Φιορεντίνα.

Μία νίκη του Ολυμπιακού θα τον οδηγήσει αυτόματα στους ομίλους του Europa League, με τα πρώτα ματς να γίνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το… παιχνίδι της τύχης είναι πως μετά τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ολυμπιακός αν κερδίσει το Conference και καταφέρει να φτάσει τη νέα σεζόν έως τον τελικό του Europa (σ.σ. μετά τα… φετινά μπορεί κανείς πλέον να το αποκλείσει;) θα παίξει στο Σαν Μαμές.

Ο τελικός λοιπόν θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου 2025 στο στάδιο Σαν Μαμές στο Μπιλμπάο, έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ομάδας που προπονεί ο θρυλικός πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, φίλος του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ.

Το UEFA Europa League 2024–25 θα είναι η 54η σεζόν του δευτεροβάθμιου τουρνουά ποδοσφαίρου συλλόγων της Ευρώπης που διοργανώνεται από την UEFA και η 16η σεζόν από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο UEFA σε UEFA Europa League.

Αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν του UEFA Europa League που παίζεται με τη νέα μορφή.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Θα δούμε με τον Μεντιλίμπαρ και άλλα πράγματα που δεν είδαμε ποτέ στον Ολυμπιακό – Το είπε ξεκάθαρα και το έδειξε

Ολυμπιακός: Τι κρύβεται πίσω από το κλάμα του Ποντένσε την Τετάρτη στην αλλαγή του στο τελευταίο του παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα