ΠΑΟΚάρα για πρωτάθλημα! «Άρπαξε» το δώρο του Ολυμπιακού, έριξε 4άρα και θέλει μία νίκη ακόμα

ΠΑΟΚάρα για πρωτάθλημα! Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τεράστια νίκη με 4-1 επί του Παναθηναϊκού, «άρπαξε» το «δώρο» του Ολυμπιακού που νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ και θέλει μία νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» για να σηκώσει το πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος χρειαζόταν μόνο νίκη και το έκανε με εμφατικό τρόπο.

Δύο γκολ από τον Ζίβκοβιτς, ένα από τον Τάισον και ένα από τον Βιεϊρίνια και πλέον τα παίζει όλα για όλα την Κυριακή (19/5) στο φινάλε της Super League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, στο πλαίσιο της διαχείρισης λόγω των συνεχόμενων ματς. Όττο, Οζντόεφ, Μουργκ και Ντεσπόντοφ πήραν θέση στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Αράο πήρε θέση στο αρχικό σχήμα ως στόπερ.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας στο δοκάρι της μπάλα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «έχασε» νωρίς τον Τόμας Μουργκ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να περνάει στη θέση του.

Οι «Πράσινοι» προσπάθησαν να φέρουν στα μέτρα τους το παιχνίδι, παίρνοντας την κατοχή (45%-55% στο 30′) και προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρία χωρίς όμως επιτυχία αφού οι γηπεδούχοι έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους.

Ο Τάισον, όπως και στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, έδωσε και πάλι τη λύση στον ΠΑΟΚ στο 37ο λεπτό, μετά από μαγική πάσα του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Η ανασταλτική συμπεριφορά του Δικεφάλου ήταν εξαιρετική, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την κατοχή στο 48%-52%, ενώ οι τελικές ήταν 3(2) – 2 (0).

Με ίδιο στυλ παιχνιδιού, έριξε τέσσερα και πάει για πρωτάθλημα

Ο Δικέφαλος δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει τίποτα από το αγωνιστικό του πλάνο, δίνοντας την κατοχή στους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Ο Μπάμπα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κοτάρσκι έκανε μία από τις μεγαλύτερες αποκρούσεις της χρονιάς, αποκρούοντας τετ α τετ του Σπόραρ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαμάτα και αυτός τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Γεντβάι. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 σκοράροντας και αυτός για δεύτερο σερί ματς.

Ο Γερεμέγεφ έβαλε «φωτιά» στο ματς, μειώνοντας στο σκορ 12 λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών.

Ο Δικέφαλος βρήκε «απάντηση», με τον αρχηγό του, Αντρέ Βιεϊρίνια να τελειώνει την υπόθεση νίκη και να κάνει το 3-1 στο 89′. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί οι «ασπρόμαυροι», με τον Ζίβκοβιτς να σκοράρει ξανά τρία λεπτά αργότερα και τον ΠΑΟΚ πλέον να πηγαίνει για τη νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

Γκολ: Τάισον 37’, Αντρίγια 72’, Βιεϊρίνια 89’, Αντρίγια 92’ / Γερεμέγεφ 78΄

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Όττο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμο 81’), Μουργκ (Κωνσταντέλιας 18’), Τάισον (Αντρίγια 66’), Ντεσπόντοφ (Βιεϊρίνια 81’). Μπράντον (Σαμάτα 66’).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (Βαγιαννίδης 66’), Πέρεθ, Γεντβάι, Μπακασέτας, Τσέριν (Λημνιός 88’), Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (Μλαντένοβιτς 66’), Μπερνάρ (Βιλένα 85’), Σπόραρ. (Γερεμέγεφ 68’)

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα