Ο Ζούλας ανταποδίδει

Του Απόστολου Διαμαντή

Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, ευγενικά θα έλεγα, με ποια ιδιότητα πήγε ο Ζούλας στη Σουηδία, να παρακολουθήσει τη Eurovision -ή μάλλον Το Eurovision μη φάμε και καμιά μήνυση στα καλά καθούμενα- συνοδευόμενος από τη σύμβουλό του κα Λίνα Παπαδάκη, του Ποταμιού εάν θυμάστε. Και ρωτάνε οι μνησίκακοι πού τα βρήκε τα λεφτά, τα 3 χιλιάρικα δηλαδή και για ποιο λόγο φεσώνει τους πολίτες για τις δικές του βόλτες.

Αυτά

τα ποικίλα ερωτήματα είναι μάλλον κακόβουλα. Πρώτον, ο Ζούλας είναι πρόεδρος της ΕΡΤ. Μα, ισχυρίζονται οι διαμαρτυρόμενοι, δεν ήταν καλεσμένος από την EBU, η οποία καλεί μόνον τους CEO των τηλεοράσεων. Ωραία, δεν ήταν καλεσμένος. Πήγε ακάλεστος. Ο πρώτος είναι; Πόσοι Έλληνες πάμε ακάλεστοι στις διάφορες θείες που έχουμε να φάμε καμιά μπουκιά. Αυτό δεν το βρίσκω καθόλου κακό.

Δεύτερον, πήγε λέει με τη σύμβουλό του. Με ποιον θέλατε να πάει δηλαδή; Με τον Κουρουμπλή; Με τη σύμβουλό του θα πάει ο άνθρωπος, ούτως ώστε εάν τον ρωτήσει κανένας Σουηδός –κι αυτοί οι Σουηδοί δεν χωρατεύουν, είναι κάπως απότομοι- πώς πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα επί τηλεοράσεως Μητσοτάκη, να μην έχει κάποιον να συμβουλευθεί μην πει και καμιά κοτσάνα; Ούτε αυτό είναι πρόβλημα νομίζω.

Τρίτον, ξόδεψε λέει 3 χιλιάδες, μαζί με την κα Παπαδάκη. Αστείο ποσόν. Εδώ εγώ ξοδεύω για να πάω στα Καλά Νερά στο χωριό μου για ΣΚ, που πάω σπίτι μου δηλαδή, κάνα πεντακοσάρικο μίνιμουμ, εάν βάλω μέσα και τα διόδια ανά 100 μέτρα του Κυριάκου. Ο Ζούλας με τη σύμβουλό του, αεροπλάνα, ξενοδοχεία και φαγητό, να μη φάνε 3 χιλιάρικα; Έλεος δηλαδή. Και είναι και το άλλο. Κοτζάμ πρόεδρος σου λέει ο άλλος. Πώς θα υποδεχθεί τις αρχές του τόπου εκεί στο Μάλμε. Δεν πρέπει να πάρει μαζί του και κανένα καλό σουέτ κοστουμάκι; Χοντρό το κρύο εκεί πάνω.

Τέταρτον, τα λεφτά λένε δεν είναι δικά του, είναι του ανταποδοτικού. Ωραία, εδώ έχουμε ένα θεματάκι, διότι κύριε πας Μάλμε, πρόεδρος είσαι, έχεις και μια σύμβουλο, ωραία. Λεφτά δικά σου δεν έχεις; Είναι ανάγκη να πάρεις από τον κουμπαρά τον δικό μου. Κοτζάμ μισθούς έχετε εκεί πάνω δυο νοματαίοι, πρόεδρος και σύμβουλος, τι είναι για σας 3 χιλιάρικα που λέει ο λόγος. Τίποτα. Σαν να χαλάω εγώ 20 ευρώ είναι το αντίστοιχο.

Και είναι και το άλλο. Τζάμπα δεν έχει χάρη. Δεν κάνεις εντύπωση. Δείχνεις κάπως φτηνός, πώς να το πω, σαν να κάνεις δώρο σε κάποιον ένα άλλο δώρο που σούδωσε ο ξάδελφος. Ο σωστός ο άντρας πληρώνει πάντα από την τσέπη του. Αυτό είναι κανόνας. Βεβαίως αυτό ακούγεται κάπως σεξιστικό, το να χρησιμοποιείς τη λέξη άντρας. Σωστό. Αναλαμβάνω αυτό το ρίσκο.

Πέμπτον, αλλά όχι έσχατον. Ο Ζούλας και η εμπνευσμένη ομάδα του έχουν χαλάσει αυτά τα 5 χρόνια που τους απολαμβάνουμε, τα δάνεια της Αγγλίας, αλλά όμως έχουν έργο μεγάλο παρουσιάσει. Την τούρτα της μαμάς με 1,5%, τα καλύτερά μας χρόνια 4 περιόδους ίσαμε 5 εκατομμύρια ευρώ το λιγότερο – όσο κοστίζει το Μάμα Μία – με 5% τηλεθέαση, το χαιρέτα μου τον πλάτανο – που κρύβει και νοήματα- με 4%, το μουσικό κουτί με 3 τηλεθεατές και το Νύχτα Στάσου με 4 τηλεθεατές. Βάλε και την έρημη χώρα -άλλο νόημα εδώ- με τον γέρο που κυνηγάει έφηβες. Τόσες επενδύσεις έκαναν για την άνοδο της ποιότητος οι άνθρωποι, να μην πάρουνε 3 χιλιάρικα για 3 μέρες στο Μάλμε; Δηλαδή και συγνώμην κιόλας, εσείς εάν πηγαίνατε ως πρόεδρος στο Μάλμε 3 μέρες και με σύμβουλο μαζί, δεν θα θέλατε 3 χιλιάρικα; Θα θέλατε. Εγώ σας στο λέω.

Οπότε, συμπέρασμα, ο Ζούλας είναι πρόεδρος και η Παπαδάκη σύμβουλος. Και πήγαν μαζί με την καλλιτέχνιδα Σάττι και τους υπόλοιπους Τούρκους του μπαλέτου να παρουσιάσουν το Ζάρι. Αυτό το υπέροχο τραγούδι -η κάτι σαν τραγούδι τέλος πάντων, δεν είμαι και απολύτως σίγουρος- που αντιπροσωπεύει όμως τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους.

Πολύ καλά έπραξαν και μπράβο στην ΕΡΤ για το μουσικό γούστο της και μπράβο και στους ικανούς αξιωματούχους της. Έριξαν το ζάρι τους κι έφεραν εξάρες.

The post Ο Ζούλας ανταποδίδει appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα