Βρέθηκε 80 χρόνια μετά η ζωγραφιά Γερμανού στρατιώτη που ήρθε στην Ελλάδα ως κατακτητής το 1941

10:39 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Γερμανός στρατιώτης έδειχνε μέσα από τη ζωγραφιά την ευαισθησία του. Ο πόλεμος που τελικά του στοίχισε τη ζωή, τον βρήκε κάποια στιγμή στην Εύβοια και την Ελλάδα…

Η χώρα του τον υποχρέωσε να έρθει στην Ελλάδα ως κατακτητής. Ο ίδιος όμως έβρισκε χρόνο για να ασχολείται εκείνη την εποχή με την ζωγραφική που είχε ταλέντο. Πήρε τα πινέλα του και σε λευκές κόλλες χαρτί αποτύπωνε το Αυλωνάρι στην Εύβοια. Ο λόγος για έναν Γερμανό στρατιώτη που προσπαθούσε να εξαφανίσει την σκιά της βαρβαρότητας και να βάλει στο επίκεντρο την ομορφιά της ελληνικής φύσης.

Αντί για κατεστραμμένα σπίτια και καπνούς ο ίδιος έβαζε πρασινάδα και ανθισμένη φύση. Έτσι ήθελε να θυμάται την περιοχή, αρνούμενος την πραγματικότητα με τις απόκοσμες συνθήκες του πολέμου. Ένας στρατιώτης διαφορετικός από πολλούς άλλους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που προτίμησε να αφήσει τα όπλα και να πάρει το πινέλο για να ζωγραφίσει τον εσωτερικό του κόσμο.

Σύμφωνα με το evianews.com, δημιούργησε δεκάδες ζωγραφιές και της πήρε μαζί του όταν τον μετέθεσαν στην Δυτική Ελλάδα. Όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψει στην πατρίδα του, άφησε τα έργα του, μέσα στο σπίτι που έμενε.

Οι ζωγραφιές βρέθηκαν μετά από 80 χρόνια. Ο ίδιος δεν τις χάρηκε ποτέ και ούτε τις έδειξε στα παιδιά του. Ο πόλεμος που μισούσε ήταν η αιτία να του στερήσει την ζωή.

To άρθρο Βρέθηκε 80 χρόνια μετά η ζωγραφιά Γερμανού στρατιώτη που ήρθε στην Ελλάδα ως κατακτητής το 1941 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα