Ανδρουλάκης για την υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ: «Τον μετέτρεψε σε εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις διαρροές από την ακροδεξιά»

Κατά την χθεσινή του ομιλία στη Βέροια, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στην ομιλία του προς τους πολίτες και στην υπόθεση Μπελέρη

Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί «φάουλ» τη κίνηση του πρωθυπουργού προς τους κατοίκους της Χειμάρας.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε τον κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιό του,  βγήκα με θάρρος και είπα ότι είναι λάθος. Και είναι λάθος,

γιατί δεν μπορεί να κομματικοποιείς ένα εθνικό ζήτημα όπως είναι η προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Τον Μπελέρη η μειονότητα τον θέλει δήμαρχο, κύριε Μητσοτάκη, και όχι εργαλείο για να αντιμετωπίσετε τις διαρροές των ψηφοφόρων σας προς την ακροδεξιά, όπως ομολογούσαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ήρθε ο κ.Ράμα στην Αθήνα. Αλυτρωτισμοί, προκλήσεις. Βγαίνουν ο Πύρρος Δήμας, ο γιος του Μπελέρη και λένε πως ήρθε για να προκαλέσει την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Και απαντά η κυβέρνηση: “ουδέν σχόλιο, ιδιωτική επίσκεψη”. Είναι αυτό σοβαρή διπλωματία;» είπε χαρακτηριστικά.

Η εξωτερική διπλωματία είναι ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε κριτική και για το θέμα του Κοσόβου, αφού κι εκεί υπήρξε μία…σύγχυση για την γραμμή που θα ακολουθήσει.

«Ή είναι σοβαρή διπλωματία πριν έναν μήνα να φέρνει ψήφισμα  η κα Μπακογιάννη για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κ. Γεραπετρίτης να λέει ότι διαφωνεί; Είναι αυτή σοβαρή διπλωματία για τα Δυτικά Βαλκάνια;» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρουλάκης, που στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας έβαλε στο στόχαστρο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή μήπως είναι σοβαρή διπλωματία το αυτογκόλ από τα αποδυτήρια του ΣΥΡΙΖΑ; Να λέει να φέρουμε τώρα τα πρωτόκολλα προς ψήφιση, την ώρα που η πρόεδρος – η κάτοχος του ανώτατου αξιώματος της γειτονικής χώρας-, λέει: “ποια Βόρεια Μακεδονία; Μακεδονία”. Τώρα είναι το momentum για τον κ. Κασσελάκη; Δηλαδή να τη δικαιώσουμε κιόλας» είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Ούρσουλα War»: Πυρά από Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για την επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για την ακρίβεια

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν τη θεωρεί προδοτική ή να την εφαρμόσει και να ζητήσει συγνώμη από λαό και Τσίπρα»

Ο Ανδρουλάκης, ο Μπαμπινιώτης και η πρόταση για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Μπελέρη, Τον,androulakis, beleri, ton